Ovih 9 stvari o filmu 'Prljavi ples' vjerojatno nisi znala

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Tko nije gledao film „Prljavi ples“ neka digne ruku? Nitko?
  • Misliš da znaš sve o tom filmu do najsitnijih detalja?
  • Kladimo se da većinu ovih stvari nisi znala!

Jesi li film „Prljavi ples“ gledala jednako toliko puta kao i mi? Onda sigurno znaš sve detalje oko snimanja. Ili ne znaš? Ove stvari vjerojatno nisi znala…

1. Film je sniman u listopadu. Listovi na drveću i cvijeću u pozadini scena bojeni su u zeleno kako bi scene izgledale autentično.

2. Pjesma „The Time of My Life“ dobila je 1998. godine Oscar za najbolju filmsku glazbu. Nagradu su predali Liza Minneli i Dodley Moore.

3. Glavna glumica – Jennifer Grey – imala je za vrijeme snimanja 27 godina. Dakle, bila je deset godina starija od lika koji je glumila!

4. U stvarnom životu se Jennifer Grey i Patrick Swayze nisu podnosili. Da, dobro si pročitala! Prije ovog filma radili su zajedno u filmu „Crvena zora“ („Red Dawn“) - i tamo su se često prepirali i gledali ispod oka, tvrdi producentica filma Linda Gottlieb.

5. Radnja filma odvijala se ljeti, a snimalo se u listopadu. Voda u jezeru je bila toliko hladna da su usne glumaca poplavile. Iz tog razloga nije bilo bliskih kadrova u legendarnoj sceni.

6. Billy Zane (inače poznat po ulozi u filmu „Titanic“) trebao je zapravo glumiti Johnnyja Castlea. Nije dobio ulogu jer on i Jennifer Grey nisu harmonično izgledali pred kamerom.

 

Prošlo je puno vremena Bi li je prepoznala? Pogledaj kako danas izgleda Jennifer Grey, Baby iz filma 'Prljavi ples'

7. Troškovi filma iznosili su šest milijuna dolara, a film je zaradio oko 214 milijuna. Nastavak filma („Prljavi ples 2“) koštao je 25 milijuna, ali zaradio je tek 14.

8. Za ulogu „Baby“ je na audiciji bila i Sarah Jessica Parker.

9. Cynthia Rhodes bila je prva glumica – dakle prije svih ostalih – koja je dobila ulogu u filmu „Prljavi ples“.

Posjeti Miss7.24sata.hr