Ovih 5 pogreška u pripremi piletine rade gotovo svi - a mogu se jednostavno izbjeći

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Piletinu vole svi: veliki i mali! I to na sve načine: prženu, pečenu, kuhanu…
  • Naravno – premda je spravljanje piletine prilično jednostavno, ipak nije svejedno kako ćeš je spraviti
  • Izbjegavaj ovih pet tipičnih pogrešaka pri spravljanju piletine

Je li ti poznat ovaj problem s piletinom: previše je suha ili je previše bezukusna i dosadna? Ako ćeš izbjeći sljedećih pet pogrešaka pri spravljanju piletine, meso će biti fino meko, sočno i ukusno.

1. Zapostavljanje začina

Naravno da su već sol i papar dovoljni kako bi se začinila piletina. Međutim, još je bolje da se meso stavi u marinadu te ostavi da malo odstoji. Tako će na kraju biti fino meko te će ostati sočno.

2. Premalo mjesta

Pazi na to da komadi mesa imaju dovoljno mjesta u tavi. Naime, piletina gubi za vrijeme prženja puno tekućine – ako je previše komada u tavi, onda će se više pariti nego pržiti te neće dobiti finu hrskavu koricu.

3. Pogrešna temperatura

Idealna temperatura za pečenje piletine oko 75 stupnjeva. Meso se neće presušiti, a nestat će opasnost od salmonele – svakako bi bilo dobro provjeriti toplinu s pomoću termometra.

4. Odmah je režeš

Ako odmah nakon pečenja narežeš piletinu, iscurit će odmah sok te završiti na tvom tanjuru. Bolje je kad ostaviš meso da odstoji ispod aluminijske folije 5-10 minuta. Tako će tekućina duže ostati u mesu.

5. Ne radiš umak

Piletina je uvijek najbolja kad se jede s malo umaka. Osobito ako je ispala malo suha – popravi stvar s nekim finim umakom.

 

Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. miss7 te podsjeća da pozoveš prijateljicu s kojom ćeš sklopiti #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.
 

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr