Ove Ledene mak kocke su savršen desert, a posebno su lagane i osvježavajuće zbog jednog dodatka

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Svi volimo osvježavajuće kolače koji su savršeni za nadolazeće proljeće i vrtno druženje
  • Postoji nekoliko različitih recepata za mak kocke, a ljubitelji klasike dodatno će uživati ​​u ovoj osvježavajućoj varijanti
  • Iznimno je ukusan i lagan zahvaljujući biskvitu od bjelanjaka

Ledene mak kocke posebne su po ukusnom biskvitu koji radi od bjelanjaka u koje umiješamo mak. To biskvitu daje efektnu srebrnu boju, jako je lagan te će ga zbog toga voljeti ne samo ljubitelji maka već i svi ostali koji cijene dobar kolač. Sloj središnje kreme od žutanjaka glavna je zvijezda koja ove ledene kocke čini toliko ukusnom slasticom. Kada se dobro ohladi neodoljiva je i osvježavajuća tako da je teško ostati na samo jednom komadu. Završni sloj OD šlaga s ovom se kremom savršeno nadopunjuje, TE daje efektni treći sloj.

Istraživanja su pokazala kako nas pečenje kolača i priprema hrane čini sretnicima

Sastojci za biskvit

  • 7 bjelanjaka
  • 60 g šećera
  • 2 vanilin šećera Dolcela
  • 150 g maka Dolcela
  • 2 žlice praška za pecivo Dolcela
  • 200 ml mlijeka

Sastojci za kremu

  • 7 žutanjaka
  • 90 g šećera
  • 100 g Gussnela Dolcela
  • 1 l  mlijeka
  • 250 g maslaca
  • 50 g šećera u prahu
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 1 Šlagfix Dolcela

Life&style 'Hot Milk Cake' je apsolutni hit! Ovo je najomiljeniji recept za kolač na Pinterestu

Life&style Mljac! Ovaj kremasti kolač od čokolade i višanja razmazit će sve tvoje ukućane i goste

Priprema

  1. Bjelanjke pomoću električne miješalice istuci u čvrti snijeg.
  2. Šećer pomiješaj s vanilin šećerom i postepeno u nekoliko navrata dodaji u snijeg od bjalanjaka neprestano miješajući kako bi se šećer u potpunosti rastopio.
  3. Mak samelji, stavi u posudu pa pomiješaj Gussnel i prašak za pecivo, pa lagano, ali temeljito pomoću kuhače umiješaj u istučeni snijeg.
  4. Pripremljenu smjesu izlij u namašćeni lim za pečenje veličine 40x24 cm i peci ga u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
  5. Pečeni biskvit pusti da se malo ohladi pa ga prelij s 200 ml toplog mlijeka.
  6. Žumanjcima dodaj šećer, Gussnel, 100 ml hladnog mlijka i dobro izmiješaj kako bi dobila glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka stavi na vatru da zakuha.
  7. Kada je mlijeko zakuhalo uklonio ga s vatre iu njega pomoću pjenjače umiješaj pripremljeni smjesu. Vrati na laganu vatru i neprestano miješajući kuhaj oko 1-2 minute. Ukloni s vatre i pusti da se ohladi do sobne temperature.
  8. Omekšani maslac i šećer u prahu pomoću električne miješalice zajedno dobro istuci te izmiješaj s ohlađenim kremom.
  9. Kremu ravnomjerno nanesi na pripremljeni biskvit i poravnaj. Kolač stavi u hladnjak na 30-tak minuta kako bi se krema stisnula.
  10. Vrhnje za šlag istuci toliko da se počne zgušnjavati, dodajte šlag fix i još kratko istuci. Pripremljeni šlag nanesi na kremu, poravnaj i stavi u hladnjak na barem jedan sat.

U novom epizodi showa "miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima" briljirala je Antonija Blaće

Your browser doesn’t support HTML5 video

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr