Ovako će ti uvijek uspjeti! Talijani podijelili 4 genijalna trika za vrhunski tiramisu

Instagram/Jenlyn Rodriguez
Vidi originalni članak
  • Kome se da peći kolače ovih vrućih dana? Zato ti za zasladiti se preporučamo slasni, nepečeni desert na koji su Talijani tako ponosni
  • Popularni talijanski blogeri otkrili su tajnu savršenog tiramisua 
  • Vrhnju za šlag nije mjesto čak ni u dekoraciji, a važno je držati se pravila "5,5,500"

Clara i Gigi Padovani talijanski su gastroeksperti, blogeri, novinari i autori brojnih knjiga recepata. Iza sebe uistinu imaju bogato iskustvo: bezbroj kolumni i gastro kritika te više od 30 knjiga. Sve to bilo im je dovoljno da sakupe dovoljno mudrih kulinarskih savjeta, a nedavno su sa svijetom odlučili podijeliti nekoliko tajni dobrog tiramisua, najpopularnijeg talijanskog deserta. Kolač koji nas čini sretnim ima nekoliko važnih trikova koje je definitivno dobro znati: 

1. Izbjegavaj slatki kakao

Jedna od tajnih dobrog tiramisua je definitivno kontrast slatkog i gorkog. Slatka krema i piškote trebaju biti u suprotnosti gorkom kakau. Dakle, u izradi tiramisua definitivno nemoj koristiti instant kakao napitke ili naribanu čokoladu. Svaki put kad staviš naribanu čokoladu, zamisli da jedan Talijan padne u nesvjest od šoka i zgražanja! Koristi obični, gorki kakao u prahu. 

Najdraži ljetni napitak Za vruće ljetno popodne: iskušaj najbolji recept za finu ledenu kavu

2. Pravilo 5, 5, 500

Krema za tiramisu ne smije biti pretvrda ni premekana. Dok neprestano balansiramo na granici savršenog okusa, Talijani kažu da je optimalan omjer 5:5:500! Dakle, u svoju kremu stavi 5 jaja, 5 žlica šećera i 500 grama maskarpone sira i navodno ne možeš promašiti! 

3. I kava se kuha po posebnim pravilima

I kava koju stavljaš u tiramisu ima vlastita pravila. Za Talijane, ta kava obavezno mora biti kuhana u moka aparatu, a u našem podneblju naprosto ćemo reći da je bolje kad za tiramisu pripremamo tursku kavu. Instantice naprosto nisu toliko pune okusa i mirisa. Nadalje, u tiramisu ide potpuno gorka kava, a piškote u nju močiš tek kada je potpuno hladna jer će keksi inače upiti previše kave i postati premekani.  

4. Šlag? Ni u ludilu! 

Šlag u tiramisuu? Svaki pravi Talijan zakonom bi zabranio taj potez! Kad je u pitanju njihova vrhunska delicija, talijanski gastronomski stručnjaci kažu da vrhnje za šlag ne bi stavljali ni za dekoraciju. Moglo bi kolač učiniti malo težim i manje izbalansiranim. Krema od maskarpone sira te keksi slični piškotama bit će jedini pravi balans za ovaj kolač!

Shopping Tip-top cijelo ljetovanje: Treba ti samo ovih 10 modnih komada, a mi znamo gdje ih možeš naći

Što kažeš na to da ovog ljeta napraviš nešto za sebe? Odaberi svoju ljetnu missiju i osvoji genijalne nagrade!  

Posjeti Miss7.24sata.hr