Ovaj sočni kolač od jabuka stvarno se radi brzinski, za 40 minuta gotovi su i priprema i pečenje
- Svi smo se barem jednom našli u situaciji kad zazvoni telefon, a neneadani gosti jave da stižu za pola sata
- Super! I bilo bi još bolje da hladnjak nije poluprazan i nemaš ih čime ponuditi
- Uz kavu najbolje ide nešto slatko, a za smiksati ovaj kolač treba 10-ak minuta, a dalje posao odrađuje pećnica
- Pročitaj više: S ovim jednim dodatnim sastojkom pečemo najsočniju pitu od jabuka
No, bez brige, nekoliko jabuka i osnovni sastojci poput jaja i mlijeka sve su što ti je potrebno za brzinski kolač od jabuka koji će spasiti stvar! Ukoliko nisi fan jabuka, sretna vijest da postoji pregršt načina da ih iskoristiš u jelima i zavoliš. Pritom, naravno, mislimo na deserte. Dok jedni rade slatke pite i savijače, ti isprobaj naš super jednostavan recept za zdravi kolač od jabuka koji ćeš zavoljeti dok kažeš ''keks''. A sigurni smo da će se svidjeti i tvojim iznenadnim gostima.
Za pripremu ovog deserta potrebno ti je svega 10-ak minuta (cijenimo "brzinske kolače"), a zatim ostatak posla za tebe odrađuje pećnica. Kad vidiš koliko je jednostavan i ukusan, sigurno će se još puno puta naći na tvom stolu.
Brzi kolač od jabuka - recept
Sastojci:
- 3 jaja
- 10-12 žlica eritrita (možeš koristiti i neko drugo sladilo ili šećer)
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice ulja
- 300 ml mlijeka
- 2 čaše zobenih pahuljica
- 1 prašak za pecivo
- 4 slatke jabuke
- 1 žličica cimeta
- 1/2 čaše crne čokolade
- šećer u prahu
Priprema:
1. Miksati jaja i šećer nekoliko minuta pa ulje i mlijeko i ponovno sve dobro izmiksati.
2. Samljeti zobene pahuljice u brašno. U smjesu dodati pecilni prašak i šećer u prahu pa sve prebaciti u mokru smjesu. Miksati dok se sve dobro ne sjedini.
3. Oguliti i naribati jabuke pa ih prebaciti u smjesu, posuti cimetom i sitno narezanim komadićima čokolade te sve dobro promiješati.
4. U dublji pleh staviti papir za pečenje. Uliti smjesu i staviti da se peče cca 25-30 minuta na 200 °C.
5. Čačkalicom probati je li tijesto iznutra suho. Ukoliko se smjesa ne lijepi za čačkalicu, kolač izvaditi i pustiti da se ohladi prije rezanja. Kolač prije posluživanja posipati šećerom u prahu.