Ovo je najbrži recept na svijetu za umak za tjesteninu - i ne kuha se! Moraš ga isprobati
- Možemo li ti predstaviti nešto što će te zasigurno oduševiti?
- Ovo je vjerojatno umak za tjesteninu koji se spravlja najbrže na svijetu!
- Naime, ovaj se umak ne kuha – samo se 'pomiješa'
Tko god dođe nakon napornog radnog dana kući, sigurno nema baš najveću volju za kuhanje kompliciranih i zahtjevnih jela. Umjesto toga možeš spraviti jedno brzo jelo - za koje već sve sastojke vjerojatno imaš u kući – a fenomenalnog je okusa. U takvom slučaju je idealan vjerojatno najbrži umak za tjesteninu na svijetu – umak od tunjevine za koji ti je potrebno 2 minute spravljanja, a ne trebaš ga uopće kuhati.
Kako se priprema:
Sastojci:
• 1 limenka tunjevine u maslinovom ulju
• ½ žličice nasitno nasjeckanog češnjaka
• 2 žličice peršina
• 1 jaje
• 3 žličice mekog maslaca
• 200 ml slatkog vrhnja
• sol, crni papar iz mlinca
• 75 g naribanog parmezana
• tjestenina (fetuccine)
Priprema:
Ocijedi tunjevinu te je stavi u veliku posudu. Potom dodaj češnjak, peršin, jaje, maslac, vrhnje, sol i papar te parmezan. Sve temeljito pomiješaj s pomoću pjenjače. Ako se tunjevina teže usitnjava, pomogni si vilicom.
Stavi tjesteninu u veliki lonac sa slanom i kipućom vodom te je skuhaj al dente. Ocijedi tjesteninu, stavi odmah u zdjelu s umakom te dobro promiješaj.