Ovaj kremasti voćni desert od 4 sastojka nazivaju 'ljetnim tiramisuom' i hit je na društvenim mrežama
- Moramo te upozoriti, jer od ove ideje za recept i odgovarajućih fotografija poteći će ti slina na usta
- Mango float kolač nalik je tiramisuu, ali radi se od samo 4 sastojka (bez jaja), a spravljanje je vrlo jednostavno
- Mango float je popularni desert koji se sastoji od slojeva kriški manga, slatkog vrhnja, kondenziranog mlijeka i keksa
Mango float mogli bismo nazvati i voćni ljetni tiramisu. Osobito je osvježavajući u vrućim danima i često se poslužuje na obiteljskim okupljanjima, festivalima i posebnim prigodama na Filipinima, a sastoji se od slojeva kriški manga, slatkog vrhnja, kondenziranog mlijeka i keksa. Mango float nije potrebno peći, samo ga treba držati u hladnjaku ili zamrzivaču dok se ne stisne što čini spravljanje nevjerojatno lakim.
Sastojci za mango float
• 2 manga
• 400 g keksa (Petit Beure, Digestive ili sl.)
• 200 g kondenziranog mlijeka
• 400 g slatkog vrhnja
Mango float: priprema
1. Pomiješaj kondenzirano mlijeko s vrhnjem i lagano muti štapnim mikserom dok smjesa ne postane kremasta.
2. Oguli mango pa nareži na duge tanke trakice, najbolje gulilicom.
3. Sada ćeš slagati sastojke u slojeve: najprije posloži cijele kekse kao biskvit. Prelij umak preko biskvita dok ih ne prekrije. Trake manga rasporedi po cijeloj površini i zatim ih lagano utisni u umak da budu malo prekrivene.
4. Sitno izmrvi preostale kekse i pospi ih preko manga. Neka ne bude predebelo, nego lijepo do ruba posude kako između njih ne bi curio umak.
5. Nastavi zatim s umakom, mangom i keksima dok se sve ne potroši. Završi s keksima.
6. Pokrij kalup plastičnom folijom i stavi u hladnjak na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći. To omogućuje keksima da omekšaju i da se okusi sjedine. Mango float se također može čuvati u zamrzivaču za čvršću konzistenciju.