Mljac! Ovaj kremasti kolač od čokolade i višanja razmazit će sve tvoje ukućane i goste

shutterstock
Vidi originalni članak
  • Tko može odoljeti kombinaciji čokolade i višanja? 
  • Pa, vjerojatno nitko!
  • Stoga ti donosimo recept za kremaste kolače od čokolade i višanja iz lima - čisto uživanje, bez obzira na godišnje doba

Naše najnovije slatko otkriće: rajski kolač od čokolade i višanja. Sjajna stvar s ovim kolačem? Možemo uživati tijekom cijele godine. Naime, srce kolača od čokolade čine višnje iz staklenke (kompot) na laganom biskvitu ispod kremaste čokoladne kreme a na vrhu su još fine čokoladne mrvice. Doista rajski!

Mali savjet: začini čokoladnu kremu s After Eight čokoladicama, Kinder čokoladicama ili bilo kojim drugim slatkišem koji sadrži kakao. Jednostavno ih otopi u toplom vrhnju i stavi u hladnjak preko noći. Na ovaj način stvaraš svoju osobnu poslasticu.

Life&style Zimski recept: Ovaj sočni kuglof od domino kocki s višnjama baš svi obožavaju

Recept za kolač od čokolade i višanja 

Sastojci za 18 komada:

• 600 g vrhnja za šlag

• 200 g tamne čokolade

• 2 staklenke (po 720 ml) kompota od trešanja

• 100 g tamne čokolade za kuhanje

• 5 jaja

• 125 g šećera

• 1 prstohvat soli

• 1 vanilin šećer

• 100 g brašna

• 50 g jestivog škroba

• 2 žličice sode bikarbone

• 1/2 žličice kakaa u prahu

• 1 žlica šećera u prahu

• masnoća za lim za pečenje

• papirnati ručnici

Priprema:

1. Zagrij vrhnje u loncu te otopi čokoladu uz stalno miješanje. Stavi potom u posudu, poklopi te ostavi u hladnjaku preko noći.

2. Višnje ulij u sito i dobro ocijedi. Grubo nasjeckaj čokoladu za kuhanje te rastopi u posudi uronjenoj u vruću vodu. Potom makni sa štednjaka.

Life&style Slatko savršenstvo u Toffifee torti: Za sve one kojima kutija malih okruglih slatkiša nije dovoljna

3. Odvoji bjelanca od žumanaca. Stuci čvrsti snijeg od bjelanaca, šećera, soli i vanilin šećera. Umiješaj žumanca. Pomiješaj brašno, škrob i prašak za pecivo, prosij u snijeg te umiješaj. Dodaj čokoladu te umiješaj. Stavi tijesto na namašćeni lim (32 x 39 cm), zagladi te peci u zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva oko 18 minuta. Izvadi iz pećnice, stavi na rešetku i pusti da se ohladi.

4. Zatim odreži 1/3 tijesta (približno 32 x 13 cm) i izmrvi ga. Trešnje posuši kuhinjskim papirom pa ih ravnomjerno rasporedi po tijestu. Miksaj čokoladnu kremu dok ne postane čvrsta. Ravnomjerno je rasporedi po višnjama. Na to ravnomjerno rasporedi mrvice i lagano ih pritisni. Stavi kolač u hladnjak na otprilike 2 sata. Pomiješaj kakao i šećer u prahu. Pospi time kolač pa nareži na komade.

Posjeti Miss7.24sata.hr