Ovaj jednostavan kolač od maka s čokoladnom glazurom oduševit će i najveće ljubitelje slatkog
- Ako rado jedeš kolače, a ne voliš dugo stajati u kuhinji dok ih spravljaš, onda je ovaj recept idealan za tebe
- Kombinacija maka i čokolade dokazano je dobitna kombinacija
- Spravlja se brzo i lako – a rezultat će te zasigurno oduševiti
Neki recepti za kolače su osobito jednostavni i brzi. Među njih se definitivno ubraja i ovaj recept za kolač od maka s čokoladnom glazurom. Jednostavno ubaciš sve sastojke u posudu za miješanje te zamijesiš tijesto pa prebaciš u lim te pečeš. Jednostavnije (i brže) ne ide.
Sastojci
Za tijesto:
(1 šalica odgovara oko 250 ml)
• 4 žumanca
• 2 šalice šećera
• 2 pakiranja vanilin šećera
• 1 šalica ulja
• 2 šalice jogurta
• 2 šalice brašna
• 2 šalice maka
• 1 pakiranje praška za pecivo
Za glazuru:
• 150 g čokolade za kuhanje
• 50 g maslaca
• 1 žlica ulja
Priprema
1. Pjenasto pomiješaj žumanca, šećer i vanilin šećer. Postepeno umiješaj ulje i jogurt.
2. U drugoj posudi pomiješaj brašno, mak i prašak za pecivo pa zatim dodaj tekućim sastojcima.
3. Tijesto stavi na lim obložen papirom za pečenje te peci u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Svakako napravi test čačkalicom!
4. Za glazuru otopi čokoladu u posudi uronjenoj u vruću vodu te umiješaj ulje i maslac. Kad se kolač ohladi prelij po njemu glazuru te ostavi dok se glazura ne stisne.