Ovaj čokoladni kolač možemo jesti bez grižnje savjesti, čak i ako smo na dijeti - pomaže kod mršavljenja!

Unsplash/Shania Pinnata Čokoladni kolač s kojim mršavimo
Vidi originalni članak
  • Jesti slatko i gubiti težinu u isto vrijeme? Zvuči predobro da bi bilo istinito
  • Međutim, ovaj čokoladni kolač dokazuje suprotno! 
  • Predivno aromatičnog, intenzivnog i punog okusa, slastan je poput  najfinijeg čokoladnog kolača, ali se pokazao kao pravi ubojica sala na trbuhu

Jesti slastice bez straha od debljanja? Da, moguće je! Naime, ovaj čokoladni kolač ne sadrži brašno i šećer, ima malu količinu ugljikohidrata, a također ima izvrsne nutritivne vrijednosti. Ovaj kolač ima "mršavih" 160 kalorija i nešto manje od osam grama bjelančevina po komadu (bez preljeva!). To je moguće zahvaljujući bademovom brašnu koje sadrži, a koje je prirodno bogato bjelančevinama i gotovo da nema ugljikohidrata. Prstohvat čilija također pokreće metabolizam i daje izvrstan okus čokoladnom spektaklu.

Ovaj čokoladni kolač je, kažu, ubojica sala na trbuhu, a ujedno je slatki kulinarski užitak koji svojom intenzivnom aromom kakaa podsjeća na vjerojatno najsočniji brownie svih vremena.

Sastojci

Za kolač:

• 4 jaja
• 100 g zamjene za šećer, npr. eritritol
• 80 ml bademovog mlijeka (ili nemasnog kravljeg mlijeka)
• 20 g kokosovog ulja
• 200 g bademovog brašna ili mljevenih badema
• 40 g kakaa za pečenje, nezaslađenog
• 2 žličice praška za pecivo
• 2 prstohvata soli
• 1 prstohvat sušenog čilija u listićima

Za preljev, opcionalno

• 150 g otopljene tamne čokolade, bez šećera
• 80 ml nemasnog mlijeka ili bademovog mlijeka
• 50 g nemasnog prirodnog jogurta
• 50 g eritritola

Life&style Kraljica Letizia podijelila je recept za svoju omiljenu tortu od sira i limuna. Pripremamo ovaj vikend!

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva Celzija. Namasti kalup (promjera 20 cm) s malo kokosovog ulja.

2. Odvoji bjelanca od žumanaca. Istuci žumanca s eritritolom i prstohvatom soli da postanu pjenasti. Bjelanca i prstohvat soli istuci u čvrsti snijeg.

3. Pažljivo umiješaj tekuće kokosovo ulje i mlijeko u smjesu od žumanaca. Pomiješaj suhe sastojke – bademovo brašno, prašak za pecivo, čili i kakao – te ih postupno umiješaj u smjesu. Na kraju umiješaj snijeg od bjelanaca.

4. Ulij tijesto u pripremljeni kalup i zagladi ga. Peci oko 30 minuta.

5. Za glazuru otopi čokoladu u posudi uronjenoj u toplu vodu. Čim se malo ohladi, pjenjačom umiješaj eritritol, nemasno mlijeko i prirodni jogurt.

6. Izlij na gotovi kolač i ostavi u hladnjaku najmanje sat vremena.

Savjet: što kolač duže odstoji, to je ukusniji, stoga je idealno pripremiti ga večer prije konzumacije. 

Life&style Čokoladna mousse torta najdekadentniji je recept koji smo u posljednje vrijeme iskušali

Posjeti Miss7.24sata.hr