Ovaj brzi recept za sočni kolač od krušaka i čokolade ćeš zavoljeti u sekundi

Shutterstock/instagram
Vidi originalni članak
  • Osim što ovaj kolač zamamno izgleda, topi se u ustima
  • Uostalom, tko bi mogao odoljeti kombinaciji krušaka i čokolade?
  • Povrh svega, brzo se spravlja! Donosimo ti recept koji ćeš sigurno spremiti u svoju kuharicu 

Ovaj recept je možda znala već i tvoja baka. U svakom slučaju, predivno je nekompliciran i spravlja se jako brzo. Sastojke za sočno čokoladno tijesto i voće vjerojatno već imaš kod kuće. Dakle, nemaš što čekati: kreni sa spravljanjem i vrlo brzo ćeš uživati u desertu koji kao da je izišao iz raja! 

Sastojci 

• 150 g mekog maslaca

• 100 g šećera

• 1 pakiranje vanilin šećera 

• 4 jaja

• 225 g brašna 

miss kuha Kolač od jabuka iz tave od 5 sastojaka je neodoljivo mirisan i ukusan - obožavat će ga tvoji ukućani

• 3 žličice praška za pecivo 

• 150 g čokolade za kuhanje 

• 200 g vrhnja za šlag 

• masnoća za kalup

• 600 g krušaka 

• 1 žlica kakaa 

Priprema 

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (ventilator 160 stupnjeva). Namasti dobro kalup (promjera 26 cm). 

2. Za tijesto pjenasto pomiješaj s pomoću miksera meki maslac, šećer i vanilin šećer (dok ne nastane kremasta smjesa). Potom umiješaj jedno po jedno jaje. 

3. Usitni ili naribaj čokoladu te je rastopi u kipućem vrhnju za šlag.

NEVENA RENDELI Prazne se baterije napunjene ljeti, jesen je doba za pucanje po šavovima

4. Dodaj tijestu mlaku čokoladu. 

5. Pomiješaj u posudi brašno, prašak za pecivo i kakao u prahu te kratko umiješaj u tijesto. Zatim stavi tijesto u kalup te zagladi. 

6. Oguli kruške, raščetvori te nareži na manje komade. 

7. Tijesto raspodijeli po kolaču te peci oko 30 minuta u pećnici. 

Posjeti Miss7.24sata.hr