Ova topla i hranjiva salata od krumpira i pancete idealna je za hladne zimske dane

Shutterstock/Getty
Vidi originalni članak
  • Salata ne mora nužno biti hladna okrijepa za kojomm rado posežemo kako bismo se osvježile u ljetnim mjesecima
  • Donosimo recept za ukusnu toplu salatu koja će ti dati energije, a potječe iz južne Njemačke
  • Glavne zvijezde ovog sjajnog zimskog jela su krumpir, luk i panceta, a priprema je jednostavna

Ukusne salate ne moraju biti samo hladne, a sjajan primjer tome je jelo koje ti otkrivamo u nastavku. Riječ je o inačici njemačke krumpir salate, tradicionalnog jela koje se vrlo lako priprema  i predstavlja sjajan prilog mesnim jelima u zimskim mjesecima. Naravno, spomenuta topla salata može predstavljati i samostalno jelo, a u njezinu pripremu trebat ćeš uložiti 40-ak minuta.

Uz krumpir, neizostavan sastojak ove salate je i panceta (ili slanina), a za potpuni okus važni su i luk, senf te mljevena crvena paprika. Punog okusa, ova topla salata predstavlja sjajnu okrijepu u zimskim mjesecima, a posebno se dobro nadovezuje uz mesna jela. Postoje razne inačice ove salate pa tako možeš dodati i grah ili kisele krastavce te sir ili majonezu. Ipak, mi smo se ovoga puta odlučiti za klasičnu verziju ovog jela. Premda je zamišljena da se posluži topla, ostatke salate možeš pohraniti u frižider i idući dan konzumirati ohlađene.

Life&style Prefora kuhinjski trik: Evo kako će uvenula zelena salata opet postati fino hrskava

Za izradu njemačke krumpir salate potrebno ti je:

  •     1 kg crvenog krumpira
  •     500 g nasjeckane pancete/slanine
  •     1 nasjeckana glavica luka
  •     2 žlice senfa
  •     6 žlica jabučnog octa
  •     1/4 žličice papra
  •     malo nasjeckanog peršina
  •     2 žličice crvene paprike
  •     sol, papar

 

Savjet zlata vrijedan Pečeni krumpiri ti nisu dovoljno hrskavi? Možda ih pogrešno soliš

Priprema je brza i jednostavna, a teče ovako: Krumpir operi, izreži na ploške te ga stavi kuhati pritom pazeći da se ne prekuha. Na ulju ili masti preprži slaninu. Nakon što je izvadiš u istoj posudi poprži luk. U većoj zdjeli pomiješaj ocat, vodu, šećer, sol i senf. Dodaj ohlađeni krumpir i pancetu te sve dobro promiješaj. Prilikom posluživanja pospi s malo mljevene crvene paprike i ukrasi peršinom po želji. Da, tako je lako! Uz nju sjajno pristaju kuhane kobasice ili pečenice, a ovu zimsku kombinaciju svakako je vrijedno isprobati.

POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da se genijalna?

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Posjeti Miss7.24sata.hr