Ova Bounty torta prava je rapsodija okusa, oduševit će sve koji vole spoj kokosa i čokolade

- Ako voliš kokos okus Bounty čokoladica, nema nikakve sumnje da će te oduševiti ovaj Bounty kolač
- Premda na prvi pogled možda izgleda komplicirano, zapravo se jednostavno spravlja, a okus je fenomenalan
- Donosimo ti recept za Bounty tortu, kolač koji će zasigurno biti hit na svakom stolu
Savršena kombinacija kokosa i čokolade kao da je stvorena za uživanje u svakom zalogaju. Krema od kokosa jednostavno je savršena – mekana i fina, te idealno pogođenog omjera slatkoće, a definitivno nije preslatka, što će mnogima odgovarati. Bounty torta ima finu kremastu čokoladnu podlogu i ukusnu kremu od kokosa s hrskavom glazurom – može li bolje?
Recept za Bounty tortu
Sastojci:
• 2 pakiranja praška za puding od vanilije
• 80 g šećera
• ½ l mlijeka
• 400 ml kokosovog mlijeka
• 200 g kokosovih pahuljica
• 200 ml šlaga
• 1 pakiranje učvršćivača za šlag
• 250 g mekog maslaca
• 150 g šećera
• 5 jaja
• 150 g glatkog brašna
• 2 žličice praška za pecivo
• 40 g kakaa za pečenje
• ⅛ l mlijeka
• 100 g naribanih badema
Za glazuru:
• 150 g nasjeckane čokolade za kuhanje
• 75 g maslaca
Za ukras:
• oko 10 Bounty čokoladica
• oko 3 žlice čipsa od kokosa
Priprema:
1. Za kremu skuhaj prašak za puding sa šećerom, mlijekom i kokosovim mlijekom uz stalno miješanje dok ne dobiješ puding. Makni sa vatre i umiješaj kokosove pahuljice. Vrući puding izlij u zdjelu za miješanje, prekrij prozirnom folijom i ostavi da se ohladi.
2. Za tijesto mikserom razmuti maslac i šećer u kremastu smjesu. Umiješaj jedno po jedno jaje. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo i kakaom, prosij preko smjese i umiješaj mlijeko. Umiješaj nasjeckane bademe. Na lim obložen papirom za pečenje stavi okvir za pečenje. Ulij smjesu i zagladi. Stavi lim u sredinu pećnice zagrijane na 180°C. Peci otprilike 30 minuta.
3. Za kraj istuci vrhnje za šlag s učvršćivačem u čvrsti šlag i umiješaj u hladan glatki puding. Kremu premaži na ohlađenu podlogu i ostavi da se hladi oko sat vremena.
4. Zagrij čokoladu s maslacem na pari (vodena kupelj) uz miješanje na oko 35 stupnjeva. Glazuru ravnomjerno rasporedi po dobro ohlađenoj kremi.
5. Za ukrašavanje nožem olabavi okvir za pečenje i povuci ga prema gore. Bountys čokoladice oštrim nožem dijagonalno prereži na pola i njima ukrasi tortu. Po vrhu rasporedi čips od kokosa. Kolač stavi u hladnjak do posluživanja.