Otkrila sam božanstven brunch! Ne samo da je najukusniji koji sam probala, nego i dolazi s čarobnim pogledom

Mia Elliott Foto: Mia Elliott
Vidi originalni članak
  • Jedne užarene nedjelje, napokon smo se zaputili na brunch u prelijepi gornjogradski boutique hotel Hoh, smješten u Jurjevskoj ulici
  • Svježe namirnice i božanstveno pogođeni okusi oduševili su nas već na prvi zalogaj pa s punim pravom mogu reći da je ovaj brunch jednako ukusan koliko je i vizualno neodoljiv
  • Uz to, ugodno smo se iznenadili cijenama, predivnim pogledom i tišinom koja ovdje vlada

Otkako sam prvi put čula za prelijepi obiteljski boutique hotel Hoh, smješten nedaleko od moga doma, u Jurjevskoj ulici na broju 4, željela sam otići tamo i osobno se uvjeriti da je pogled koji puca s njihove terase uistinu jedan od najljepših u gradu. Prvi mi je put planove pokvarilo vrijeme, drugi me put zeznuo prijatelj koji je prije no što sam ja uspjela stići do Gornjeg Grada već sjeo u kultnu Palainovku, a ni treći put nas sreća nije pomazila jer je terasa bila toliko puna gostiju da ljubazno osoblje ni uz najbolju volju nije gdje imalo smisliti mjesto za nas dvoje.

Jedne užarene nedjelje u kolovozu, napokon se sve u svemiru uspjelo posložiti pa smo suprug i ja završili u ovoj oazi mira i tišine na kasnojutarnjoj kavi, za stolom u debeloj hladovini. Kada smo nakon prvih par gutljaja shvatili da smo malo gladni i da bismo rado nešto pojeli, krenuli smo vijećati bismo li naručili brunch opciju broj 1 ili broj 2. 

Life&style Zagreb je dobio bubble tea shop, no ukusni napitci nisu jedino zbog čega ga vrijedi posjetiti, tu su i slastice...

Ponudu pod imenom 'Brunch 1' čini etažer za dvoje na kojem se nalaze granola košarice, waffli, palačinke, mini košarice sa sirom i lososom, školjke s francuskom salatom, voće omotano pancetom, lisnati ham & eggs te bruschette, dok se u opciji 'Brunch 2' nalaze granola košarice, waffli, svježe povrće s miso umakom, mini lisnato s ribljom paštetom, američke palačinke, focaccia s mortadelom i pestom od pistacija, cikla punjena svježim sirom, datuljama i orasima, tramezzini sa lososom i klicama te bruschette.

Kada su školjke s francuskom salatom i lisnati ham & eggs uspjeli presuditi i kada je odluka pala na prvu opciju, nismo ni slutili da nas samo minute dijele od uživanja u najukusnijem brunchu kojeg smo ikad okusili. Svježe namirnice i božanstveno pogođeni okusi oduševili su nas već na prvi zalogaj pa s punim pravom mogu reći da je ovaj brunch jednako ukusan koliko je i vizualno neodoljiv, a sviđa mi se i što su veličine porcija odlično pogođene jer će te zasititi taman koliko treba, ali te neće ostaviti letargičnog i potpuno te lišiti elana. 

Iako smo u ovom brunchu uživali usred jednog od najvrućih dana ovog ljeta, moram priznati da je ovaj šarmantni kutak i za takve dane dušu dao. Terasa je okružena zelenilom prošaranim stablima voćaka, pogled na grad doista je predivan, na terasi nježno pirka povjetarac, taman da te malčice rashladi, a budući da su zvukovi prirode jedino što se čuje, ovdje se doslovno opušta i uživa kao malo gdje. 

Life&style Yogurtlandia je najslađe otkriće: ne znamo jesu li finiji smrznuti sladoledi, američke palačinke ili bubble tea

Ugodno su nas iznenadile i cijene pa se tako spomenuti brunchevi nude po cijeni od 25 eura, espresso po cijeni od 2,20 eura, a svježe cijeđeni sokovi po cijeni od 4 eura. Možda jesu malčice više no u većini kafića, ali su još uvijek pristupačnije nego na Jadranu, a i budući da dolaze u paketu s jedinstvenim opuštajućim iskustvom i u prelijepom ambijentu, lagali bismo kada bismo rekli da nam se čine neopravdano visokima. 

O da, butelja Pavičićevog Plavca malog stoji na primjer 30 eura, Škaramučinog Dingača 35, a Šoškićevog Pinota Crnog 40 eura, pa smo već dogovorili i novi čvenk, uz zalazak sunca i vino, u toploj kasnoljetnoj večeri, s ponovno najljepšim pogledom i zen iskustvom. Još samo da se još jednom sve u svemiru posloži pa da uspijemo svi biti u mogućnosti okupiti se u dogovoreno vrijeme!

Posjeti Miss7.24sata.hr