Otkad Carrie Bradshaw službeno više nije cool?

Instagram/Nives Celzijus
„Seks i grad“ danas slavi 20. godina i još uvijek je kult. Teme su bezvremenske te problemi četiriju prijateljica – za razliku od njihovih outfita – nikad neće izići iz mode. Za većinu fanova upravo je Carrie omiljeni lik. Međutim, ona više nije ideal žene 21. stoljeća…
Vidi originalni članak

Serija „Seks i grad“ producirana je od 1998. do 2004. godine – i vremena se mijenjaju, ali i oči koje gledaju seriju. Naravno, serija je kult, kao i svi majstorski osmišljeni te odglumljeni likovi. Dugo vremena je Carrie bila omiljena junakinja serije – fanovi su je smatrali boginjom i obožavali je. Ipak, sve je više glasova kako danas, 20 godina nakon prvog prikazivanja, njezin lik više nije aktualan i danas ne bi osvojila toliku popularnost. Možda bi prednost kod ženske TV publike osvojile neke druge i drukčije dame. 

Slavne svađe Teška svađa glumica 'Seksa i grada' zbog trećeg nastavka filma

Čujmo teoriju zašto je Carrie passe? Godine 2018. želimo sve – posao iz snova, fantastičan privatni život, a možda i – prije ili kasnije – stalnu vezu. Svatko teži razviti svoju osobnost te izvući najbolje iz sebe. Međutim, Carrie Bradshaw se ne razvija – čak je i knjiga koju je objavila zbir njenih starih kolumni. Carrie pokušava u šest godina (koliko je trajala serija) ostvariti jedan jedini cilj – pronaći savršenog životnog partnera. Rastrgana je između Aidana i Mr. Biga, a čini se kako joj je karijera postala sporedna stvar. 

Stoga su Miranda Hobbs ili Samantha Jones nove omiljene junakinje iz serije. Miranda razvija svoju karijeru odvjetnice, postaje partnerica u tvrtki, a još uspijeva biti i uspješna samohrana majka. A Samantha Jones? Ona voli i živi punim plućima život pun seksa te je kao PR-agentica sa svojom vlastitom tvrtkom i u 2018. godini inspiracija drugim ženama. Čak i u svojoj vezi sa Smithom, Samantha očito nosi hlače. 

AMAZON Od sada cipele Sarah Jessice Parker kupujemo i na Amazonu

Miranda i njena cool odijela, dolčevite i jogging-outfiti te Samantha u seksi elegantnim poslovnim kombinacijama, još su uvijek naša inspiracija. Ocrtava njihove prednosti i snagu te je i u 2018. godini stajliš. 

OK, argumenti koji daju pluseve Mirandi i Samanthi stoje, ali mislimo da je Carriena neumorna potraga, nekad uspješnija, nekad manje uspješna za Onim Pravim nepresušna inspiracija ženama. I danas. Da, karijera je važna, ali na štetu ljubavi? Malo bi žena to potpisalo. Naravno, ne smijemo zanemariti ni njezine stylinge koje smo pobožno pratile iz epizode u epizodu. Pa što ako je u tridesetima po New Yorku trčkarala u ružučastoj haljinici koja izgleda poput šećerne vune? To je zabavnije od odijela. Zato, ako je Carrie Bradshaw službeno necool, mi se službeno ne slažemo.

Posjeti Miss7.24sata.hr