Osvježavajući ljetni recept - prefina stracciatella torta s jagodama

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Ako voliš jagode i čokoladu, onda je ovo prava torta za tebe!
  • Oduševit će te u svakom pogledu i sigurno ćeš htjeti repete
  • Donosimo ti recept za stracciatella tortu s jagodama

Ova kremasta torta s jagodama i čokoladom nije samo optički pravi hit, nego će oduševiti sve svojim čokoladno-voćnim okusom. Naš savjet: najbolje ju je odmah isprobati te uživati u svakom zalogaju uz šalicu kave.

Sastojci

• 500 g jagoda

• 150 g šećera

• 125 g brašna

• 4 jaja

Life&style Ovo je vjerojatno najbrža torta za svijetu, treba ti samo nekoliko sastojaka - a jako je ukusna

• 3 pakiranja vanilin šećera

• 1 žličica praška za pecivo

• 2 žlice kakaa u prahu

• 50 ml rakije od malina

• 750 g vrhnja za šlag

• 3 pakiranja učvršćivača za šlag

• 100 g čokoladnih mrvica

• 50 g čokolade za kuhanje

Priprema

1. Dno okruglog kalupa (promjera 26 cm) obloži papirom za pečenje te namasti rub.

2. U posudi pjenasto stuci jaja sa 100 g šećera da smjesa postane bijela i gusta. Potom umiješaj jedan paketić vanilin šećera.

3. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo i kakaom u prahu, prosij kroz fino sito po smjesi te oprezno umiješaj pjenjačom da nastane jednakomjerno tijesto.

4. Stavi tijesto u kalup te peci u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 minuta. Potom ostavi da se ohladi.

5. Tijesto polako izvadi iz kalupa te dvaput vodoravno prereži tijesto kako bi dobila tri komada biskvita.

6. Sva tri biskvita nakapaj sa malo rakije od malina. Zatim stavi jedan biskvit na pladanj za tortu te okruži prstenom za tortu.

7. Za nadjev operi 300 g jagoda, očisti te nareži na komadiće. Stuci 500 ml vrhnja za šlag s dva učvršćivača za šlag, stuci dva pakiranja vanilin šećera i 50 g šećera te na kraju dodaj jagode i mrvice čokolade.

Ukusno Jednostavno i jako ukusno - torta od palačinki je pravi recept za dane koje provodimo u kući

8. Stavi na biskvit 1/3 jagoda za šlagom, na to stavi drugi biskvit, ponovno premaži 1/3 jagoda sa šlagom po njemu, stavi zadnji biskvit te raspodijeli preostali šlag. Stavi tortu na dva sata u hladnjak.

9. Oprezno otkloni prsten za tortu, stuci 250 g vrhnja za šlag zajedno s pakiranjem učvršćivača za šlag te šlagom jednakomjerno premaži rub torte.

10. Čokoladu za kuhanje naribaj na tanke komadiće te utisni uz rub torte. Operi preostalih 200 g jagoda, očisti, nareži na tanke ploške te raspodijeli po gornjoj površini torte.

Posjeti Miss7.24sata.hr