Life&style 73362 prikaza 08. studenoga 2019.

Imamo super jednostavni recept za Monte tortu prefinog okusa - isprobaj ga za vikend

Instagram.

  • Čokoladna torta uvijek popravi raspoloženje pa je zbog toga i obožavamo
  • Iako se čini da je Monte torta teška za pripremu jer se sastoji od tri sloja: podloge, kreme i zavrnog sloja, ona je zapravo vrlo jednostavna  za pripremu
  • Ako nisi ljubiteljica lješnjaka možeš dodati bilo koji dodatak kao što su voće, čokoladne mrvice ili neki drugi dodatak po želji

Istina je da nam čokolada uvijek popravi raspoloženje te nam je najdraži sastojak u svakom kolaču. Ako si ljubiteljica Nutelle i kremastih slastica onda je Monte torta pravi izbor za tebe. Iako se čini kako ima previše sastojaka, vrlo je jednostavna za pripremu. Ne voliš lješnjake? Nije problem jer na ovu tortu možeš dodati voće, čokoladne komadiće ili možda neki drugi orašasti plod. 

 

Sastojci: 

Biskvit

  • 15 dkg lješnjaka
  • 6 bjelanjaka 
  • 6 velikih žlica šećera
  • 6 velikih žlica brašna

Krema

  • 6 žumanjaka
  • 10 dkg šećera
  • 2 vanili pudinga 
  • 2 velike žlice brašna
  • 25 dkg maslaca
  • 10 dkg šećera u prahu

Završni sloj

  • 20 -ak dkg nutele
  • oko 15 dkg petit keksa
  • 10 dkg čokolade za kuhanje 
  • 1 šlag 

Priprema:

1. Lješnjake staviti u pećnicu da potamne, ohladiti ih pa ih kroz ruke trljati sve dok im ne otpadne korica. U malo boljim trgovinama mogu se kupiti već oguljeni i prepečeni. Stavi ih u čvršću krpu i malo ih istuci kuhinjskim čekićem, ali tako da ostanu i malo krupniji komadići.

Možda vas zanima... Najjednostavnija čokoladna torta na svijetu, priprema traje samo 10 minuta Rubrika Life&style Life&style

2. Biskvit 

Bjelanjke miksaj sve dok ne dobiješ čvrsti snijeg, dodaj šećer i na kraju lagano ubacuj brašno i miksaj na najmanjoj brzini miksera. Uzmi kalup za torte i obloži ga papirom za pečenje, zatim papir premaži maslacom i posipaj malo brašna preko plohe. Na to rasporedi usitnjene lješnjake i na njih oprezno raspodijeli bjelanjke. Zatim to sve peci 10-tak minuta na 180 C, sve dok ne dobije boju, a onda ju izvadi i stavi u frižider da se ohladi. Ohlađeni biskvit prevrni na pladanj da ti biskvit bude dolje, a lješnjaci na vrhu. Lagano podigni masni papir i vrati obruč od forme za tortu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Monte #Montecake #walnuts #walnutcake #darkchocolate #foodporn #cleaneating #rawcake

Objavu dijeli Roza🙋🏽‍♀️ (@rozalijaradelic)

3. Krema 

Zagrij 8 decilitara mlijeka sa vanili šećerom, a potom ubaci žumanjke sa šećerom. Dodaj dva vanili pudinga, dvije žlice brašna i dva decilitra mlijeka. To ukuhaj u vruće mlijeko kao puding, a onda ohladi puding i povremeno ga izvadi i promiješaj da se ne stvori kožica.

 4. Margarin za kremu dobro otopi sa šećerom u prahu pa dodaj u skroz hladnu kremu. Čokoladu otopi na pari pa dodaj u polovicu kreme, druga krema ostaje žuta. Nutellu također zagrij pa ju oprezno namaži na lješnjake.

5. Kekse izlomi na nepravilne komadiće i poredaj po Nutelli. Keksa potroši koliko ti treba da prekriješ cijelu površinu. Sada na kekse stavi žutu kremu i stavi tortu da se hladi preko noći u hladnjak. Kada se ohladila digni oprezno obruč i debelo namaži šlagom. Ukrasi po želji i uživaj u najslasnijem okusu.

Možda vas zanima... Brza banana split torta od sastojaka koje sigurno već imaš kod kuće Rubrika Life&style Life&style

Komentari 0