Novi recept za limoncello cheesecake: Neodoljiva torta od sira s likerom od limuna na drugačiji način

Instagram@gisou
Vidi originalni članak

Torte od sira imaju doista bezbroj varijacija. Raznih čokoladnih, voćnih, božićnih, s pečenje i bez pečenja...Ususret proljeću, vrijeme je da počnemo razmišljati o toplijih danima i osvježavajućim desertima. Zato donosimo novi recept za limoncello cheescake, odnosno tortu od sira s likerom od limuna. Ovaj osvježavajući, ali istovremeno bogati i kremasti kolač od sira ima osvježavajući, pikantan okus limuna i odmah će te približiti ljetu i toplim, opuštajućim danima uz more.

Sastojci

Za biskvit:

  • 1 jaje
  • 40 g šećera
  • nasitno naribana korica od 1 limuna
  • 25 g brašna

Za nadjev:

  • 400 g bijele čokolade
  • 1 žličica (5 ml) ekstrakta vanilije
  • 275 grama ricotta sira, na sobnoj temperaturi
  • 5 žlica (75 ml) limoncello likera
  • 1 čajna žličica (5 grama) šećera u prahu
  • kora od limuna (po želji)
  • žuta gel boja za hranu (opcionalno)

Life&style Krema od sira, sočni biskvit i voće: Ovaj osvježavajući voćni cheesecake priprema se bez pečenja

 

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Namasti četvrtasti kalup za tortu od 18 cm te obloži papirom za pečenje. Stuci šećer, jaje i koru od limuna dok ne nastane gusta i blijeda smjesa (oko 3 minute).

2. Prosij po tome brašno i umiješaj metalnom žlicom.

3. Stavi u pripremljeni kalup za torte i peci u pećnici oko 10 minuta, odnosno dok se tijesto ne digne te bude blago zlatne boje i spužvasto na dodir. Ostavi da se ohladi nekoliko minuta, a zatim okreni (vrlo pažljivo) na rešetku. Zatim polako skini papir za pečenje i ostavi da se potpuno ohladi.

4. Zatim obloži duboki kalup za kruh prozirnom folijom. Lijepo zagladi. Odreži biskvit da dobro stane na dno kalupa za kruh te ostavi po strani. 

5. Zatim napravi slojeve. Rastopi 100 grama bijele čokolade u lončiću. Potom odmah umiješaj 75 grama ricotte i ekstrakt vanilije u rastopljenu bijelu čokoladu. Smjesa će se brzo zgusnuti. Nanesi na biskvit i ravnomjerno rasporedi (kucni limom po radnoj površini da se krema ravnomjerno slegne). Stavi u hladnjak na 30-ak minuta dok se ne stisne.

6. U međuvremenu rastopi preostalu čokoladu na pari. 

7. U zdjelu za miješanje dodaj ricotta sir te limoncello i žutu boju za hranu (ako ćeš je koristiti) da dobiješ boju limuna. Miksaj dok se dobro ne sjedini pa dodaj rastopljenu čokoladu i opet dobro izmiješaj dok se ne sjedini.

8. Stavi preko sloja bijele čokolade i ravnomjerno rasporedi. Stavi potom u hladnjak i ostavi 2-3 sata ili dok se ne stisne.

9. Prije posluživanja pospi šećerom u prahu i ukrasi korom od limuna, nareži i uživaj!

Life&style Sladoledna priprema za ljeto: Cheesecake na štapiću savršena je delicija za prave hedoniste

 

Posjeti Miss7.24sata.hr