Nova špijunska serija braće Russo bit će jedna od najskupljih ikad snimljenih, evo što znamo o njoj

Prime Video
Vidi originalni članak
  • 'Citadel', ambiciozna špijunska serija studija Amazon ima odličnu glumačku ekipu, ali i poznata imena ljudi koji su s druge strane kamera
  • Amazon se nada da će ih serija, koja će se premijerno prikazati 28. travnja, izdvojiti od Netflixa i drugih streamera
  • Za to su već utrošili više od 200 milijuna dolara što će ovu seriju učiniti jednom od najskupljih

Predstavljena kao kombinacija 'Nemoguće misije' i 'To smo mi', 'Citadela' je ambiciozna špijunska drama s produkcijama na lokalnom jeziku u mjestima poput Indije i Italije. Premijera je zakazana za 28. travnja ekskluzivno na Prime Videu.

Life&style Hit serija 'Nasljeđe' završit će s nadolazećom 4. sezonom, ali autor za fanove ima jednu dobru vijest

Radnja serije je sljedeća: Prije osam godina 'Citadela' je pala. Neovisnu globalnu špijunsku agenciju—čija je zadaća čuvati sigurnost svih ljudi—uništili su operativci 'Manticorea', moćnog sindikata koji manipulira svijetom iz sjene. Padom 'Citadele', elitnim agentima Masonu Kaneu (Richard Madden) i Nadii Sinh (Priyanka Chopra Jonas) izbrisana su sjećanja jer su za dlaku izvukli živote. Od tada su ostali skriveni, gradeći nove živote pod novim identitetima, nesvjesni svoje prošlosti. Sve do jedne noći kada Masonu u trag uđe njegov bivši kolega iz 'Citadele', Bernard Orlick (Stanley Tucci), koji očajnički treba njegovu pomoć da spriječi 'Manticore' u uspostavljanju novog svjetskog poretka. Mason traži svoju bivšu partnericu Nadiu, a dvoje špijuna kreću u misiju koja ih vodi diljem svijeta u pokušaju da zaustave 'Manticore', dok se bore s vezom izgrađenom na tajnama, lažima i opasnoj, ali besmrtnoj ljubavi.

Lesley Manville, Osy Ikhile, Ashleigh Cummings, Roland Møller i Caoilinn Springall također glume u seriji.

Serija je osmišljena tako da iznjedri spin-offove na raznim lokacijama, a Amazon objašnjava: „Sve lokalne serije namijenjene su poboljšanju cjelokupnog iskustva zabave i bit će dostupne gledatelju da duboko zaroni u zamišljeni slojeviti svijet.“ 

Prošle godine objavljeno je da je serija postala druga najskuplja TV serija ikad, koštajući oko 200 milijuna dolara. Članovi glumačke ekipe Priyanka Chopra, Richard Madden i Stanley Tucci snimali su verziju Citadele tijekom većeg dijela 2021., ali nova je verzija ponovno snimljena 2022. godine. David Weil doveden je da prepravi scenarij, preuzimajući zadaću od Andréa Nemeca i Josha Appelbauma.

'Citadel' ima premijeru 28. travnja, ekskluzivno na Prime Videu, s prve dvije epizode koje su odmah dostupne za stream. Preostale četiri emitirat će se jednom tjedno. 

Life&style Ovih 9 glumaca jako su se naljutili kada su njihovi likovi u hit serijama neočekivano ubijeni

Posjeti Miss7.24sata.hr