Nova serija na Netflixu o tinejdžerima lovcima na duhove zaradila je nevjerojatno dobre ocjene

Netflix
Vidi originalni članak
  • Serija 'Lockwood & Co' koja je prije nekoliko dana stigla na Netflix odmah je postala veliki hit
  • Serija temeljena na istoimenoj knjizi i smještena u London prati troje tinejdžera - lovaca na duhove koji ulaze u srce velike misterije
  • Od odličnih glumačkih izvedbi, razvoja likova i zanimljivog pripovijedanja do dosljedno inteligentnih, ironično smiješnih dijaloga, jedino s čime nas ova serija ostavlja je želja za još

Nova Netflixova serija 'Lockwood & Co.' odmah je po svojem izlasku uspjela postati apsolutni hit. Čim je predstavljena na popularnoj streaming platformi, dobila je savršenu ocjenu na Rotten Tomatoesu, zaradivši 100%-ni pozitivni feedback na Tomatometeru, a njome su jednako oduševljeni i gledatelji i kritičari. Impresivno je da bilo koja serija prikupi ovoliki broj pohvala pa ne sumnjamo da će hype oko nje samo nastaviti sve više rasti. 

Prvu sezonu čini osam epizoda, a sama je priča savršena mješavina noir detektivske priče, horora i skromne tinejdžerske drame s pravom količinom humora. Od odličnih glumačkih izvedbi, razvoja likova i zanimljivog pripovijedanja do dosljedno inteligentnih, ironično smiješnih dijaloga, jedino s čime nas ova serija ostavlja je želja za još. 

'Lockwood & Co.' temelji se na istoimenoj seriji knjiga Jonathana Strouda, a radnja smještena u London prati troje tinejdžera - lovaca na duhove koji ulaze u srce velike misterije. U seriji glume Ruby Stokes, Cameron Chapman, Ali Hadji-Heshmati, Michael Clarke, Ivanno Jeremiah, Luke Treadaway i Morven Christie, a izvršni producent Joe Cornish također je bio i scenarist i redatelj i premijerne i finalne epizode.

Life&style Ovo su najbolji filmovi i serije koji u veljači stižu na streaming platforme

"Mislim da smo se svi složili da sve mora djelovati stvarno", rekao je Joe Cornish o kreativnom pristupu seriji u intervjuu za MovieWeb. "Čak i kada su u pitanju smiješni trenuci, morali su biti smiješni kao kad si uplašen. A ulozi moraju biti visoki. Na kraju dana, imali smo ove prekrasne knjige za rad, a Jonathan je toliko dobra u dočaravanju raspoloženja i detalja te stvaranju ovih likova da je knjiga doista bila naša Biblija", poručio je. 

Finale seriije ostavlja nas s puno neodgovorenih pitanja. Glavno među njima je što se stvarno dogodilo Lockwoodovim roditeljima. Već na početku serije doznajemo da su oboje mrtvi, no Anthonyjev susret s Golden Bladeom daje naslutiti da u pozadini priče ima puno više toga nego što se čini na prvi pogled, a čak ni sam Anthony ne zna točno što se događa. Drugo veliko pitanje je Lockwoodova misteriozna soba na katu.

Tijekom cijele sezone drži je čvrsto zaključanom i upozorava ostale da nikada ne pokušaju vidjeti što je unutra. Osam epizoda kasnije, Anthony odlučuje da je vrijeme da otvori sobu i pokaže društvu što je skrivao, no naravno, serija završava taman u trenutku otvaranja vrata, ostavljajući tajnu i dalje pažljivo čuvanom. Skriva li Lockwood unutra nešto čega se srami ili samo štiti druge od nečeg opasnog što se unutra skriva? Postoji li tamo kakav portal ili možda neki drugi magični artefakt koji je na neki način još opasniji od zrcala? Ili su možda, samo možda, Lockwoodovi roditelji unutra, mumificirani? U ovim trenucima svatko od nas može samo nagađati, no velika je vjerojatnost da ćemo imati prilike doznati sve odgovore.

Life&style Godina je tek počela, ali već imamo odlične nove true crime dokumentarce koji se moraju pogledati

Naime, Netflix obično najavi obnavljanje serije u roku od jednog ili dva mjeseca od premijere nove serije, a dobra vijest je što je se serija svidjela mnogima pa bi nas iskreno iznenadilo da ova najava izostane. Ukoliko doista bude obnovljena za još jednu sezonu, uslijedila bi produkcija koja može potrajati između 12 i 18 mjeseci, a što znači da bismo drugu sezonu mogli gledati već idućeg proljeća.

Posjeti Miss7.24sata.hr