Ništa lakše! Sada možeš odmah saznati svoju pravu veličinu grudnjaka bez rizika da pogriješiš

Instagram/Zara
Vidi originalni članak
  • Gubljenje vremena u dućanima s donjim rubljem zbog pronalaska odgovarajuće veličine zna biti prava gnjavaža
  • Veličina grudi se kroz godine mijenja pa je važno svako toliko provjeriti pravi broj grudnjaka  
  • Bra size kalkulator idealno je rješenje kada imaš problem s pronalaskom veličine grudnjaka 

Sigurno si i ti među onima koje nose pogrešnu veličinu grudnjaka, ali ne brini se, nisi jedina. Većina žena danas zapravo ne zna koja joj točno veličina grudnjaka treba, no sada postoji kalkulator koji bi te trebao riješiti bespotrebnog gubljenja vremena u trgovinama rubljem.

Kako pomoću 'bra size' kalkulatora pravilno izračunati veličinu?

Prvi korak je da odeš na 'bra size kalkulator' link. Uzmi vrpcu ili metar za mjerenje te ga ravno položi izravno na kožu ispod grudi od vanjskog dijela jedne dojke do vanjskog dijela druge. Nakon što to učiniš zapiši brojku (odaberi centimetre, ne inče). To je ujedno i broj tvog grudnjaka.

Zatim podigni traku na sredinu grudi i opet izmjeri dužinu od vanjskog dijela lijeve do vanjskog dijela desne dojke i zapiši centimetre. Taj broj je veličina tvog poprsja.

Da bi otkrila svoju veličinu košarice, koja se označava slovom, od veličine poprsja oduzmi broj grudnjaka. Ako je razlika između te dvije mjere od 10 do 11 tvoja košarica je AA,  ako je ona od 12 do 13 košarica je A, 14 do 15 je veličina B, 16 do 17 je C, 18 do 19 je D, a razlika od 20 do 21 znači da je veličina tvoje košarice E. 
Mjerenje ispod grudi i dalje će biti potrebno jer se s godinama grudi mijenjaju pa bi bilo dobro ovaj postupak mjerenja primijenjivati svake godine.

5 ključnih provjera koje pokazuju da li ti grudnjak savršeno pristaje

Dio ispod grudi - znat ćeš da te ne steže tako što ćeš moći provući dva prsta ispod grudnjaka i s prednje i sa stražnje strane.

Bočna žica - provjeri da ide uz grudi, ako slučajno probode grudnjak obavezno ga odmah skini i baci jer će stvoriti ranu i neugodan osjećaj.

Prednji centar- treba sjesti potpuno ravno uz dio između grudi.

Life&style Vrijeme je za šoping! Osvoji poklon bon od 500 kuna i napuni vrećice!

Košarica - grudi trebaju upotpuniti košaricu bez ispadanja bradavice i bez ostavljanja previše prostora.

Naramenica -  prilagodi ih tako da staviš prst jedan preko drugog i na taj način ćeš izbjeći pritisak i neće te stezati.

Moda Evo što ti se sve može dogoditi ako predugo nosiš svoje donje rublje

Posjeti Miss7.24sata.hr