Nevjerojatna je! Pogledaj što je 74-godišnja bakica učinila od svog tijela u samo tri godine vježbanja!

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • "Polako sam umirala, a sada tek počinjem živjeti", tako je rezultate svoje fitness preobrazbe opisala 74-godišnja Joan MacDonald
  • Ova vitalna gospođa u teretanu je prvi puta stupila prije tri godine, a njezinu fascinantnu tjelesnu transformaciju putem društvenih mreža prati više od 840 tisuća ljudi
  • Joan ističe kako je pri održavanju motivacije iznimno važno držati se zadanog rasporeda te da je kretanje osnova koja pridonosi zdravlju organizma

Ne postoji dobna granica za početak davanja prioriteta vlastitom zdravlju. Kanađanka Joan MacDonald prije tri godine započela je svoju tjelesnu transformaciju zahvaljujući kojoj je postala jedna od najpopularnijih fitness influencerica koju na Instagramu prati više od 840 tisuća ljudi. Ono što ovu priču razlikuje od sličnih priča o drastičnom gubitku kilograma jest podatak da je Joan na svoje "fitness putovanje" odlučila krenuti u 72-oj.

Moje lijepo zdravo tijelo Video: Kad vježbamo, zaboravljamo na ovaj dio tijela, a puno utječe na izgled naše figure

Transformacija svakodnevice

U samo tri godine marljivog rada izgubila je 27 kilograma te drastično promijenila svoju prehranu, kao i sveukupan način života. Sada redovito konzumira pet obroka na dan, a u raznovrsnoj prehrani najviše su zastupljeni meso, žitarice i povrće. Ulogu trenerice preuzela je njezina kćer Michelle MacDonald, koja se ujedno time i profesionalno bavi.

Najpopularnija fitness bakica na svijetu svoju transformaciju vrijedno bilježi na društvenim mrežama pa tako na svom Instagramu objavljuje bezbroj videozapisa iz teretane na kojima izvod vježbe impresivne i za nekoga tko je duplo mlađi od nje.

Moje lijepo zdravo tijelo Vježbaš, a nema rezultata? Ove dvije vježbe će potaknuti brži gubitak kilograma

Važnost svakodnevnog kretanja

"Kretanje i dobra ishrana nemaju dobnu granicu. Mnogo je stvari koje su nesigurne i izvan našeg su nadzora. Ali vaše svakodnevne navike i pažnja koju pružate sebi su nešto što možete kontrolirati", otkrila je u razgovoru za Insider. Mnogi se na putu tjelesne preobrazbe susretnu s pitanjem nedostatka motivacije, a Joan ističe kako je u tom slučaju važno ustrajanje.

"Sastavite raspored te bez obzira jeste li kod kuće ili vani, pridržavajte ga se. Kada slijedite raspored to vam omogućava da nastavite graditi svakodnevne navike. Volim vježbati oko 8 sati ujutro i uvrštavanje toga u moj dnevni raspored mi uvelike pomaže da to i ispunim", dodala je u istom razgovoru.

Trening kod kuće Vježbaj s Jane Fonda: 82-godišnja zvijezda ponovno snima svoje vježbe, a evo zašto su njezini slavni treninzi jedni od najboljih

Odjeća čini razliku

Svjesna je kako mnoge osobe njezinih godina zbog zdravlja nisu u mogućnosti aktivno vježbati, no drži kako je bilo kakva kretnja od krucijalnog značenja za zdravlje organizma te da bi ju trebali prilagoditi svojim sposobnostima i stanju organizma. Nadalje, kada govorimo o postizanju motivacije, Joan ima jedan sjajan trik koji rado dijeli sa svim ženama - itekako je bitno kako se odijevaš za teretanu jer to može utjecati na tvoje samopouzdanje. Stoga, zaboravi na široku odjeću jer nemaš se čega stidjeti.

Life&style Od ove bolesti boluje čak 176 milijuna žena, a do dijagnoze prođe i sedam godina

Ostani mlad u srcu

Također, ženama poručuje da se prilikom vježbanja ne zanemaruju brojevima na vagi već prednost daju vlastitoj vrijednosti, suosjećanju i unutarnjoj snazi. "Mislim da je jedan od ključeva kako ostati sretan i uzbuđen u životu ostati mlad u srcu. Sanjati, maštati i ostati otvoren. Dani će doći i proći ranije nego što misliš. Ne uzimaj ovaj dragocjeni život zdravo za gotovo", poručuje Joan.

Posjeti Miss7.24sata.hr