Neodoljivi spoj čokolade i slatke kreme s kikirikijem: domaćim snickers kockama teško je odoljeti
- Ovo nije ni prvi, a ni posljednji recept za snickers kolač na koji ćeš naletjeti, ali je među najukusnijima
- Odgovorno trudimo da se opasni približio okusu popularne čokoladice Snickers
- Pa ako voliš taj spoj slatkog kikirikija i čokolade, možeš si izpeći pun lim snickers kocki
- Raffaello tart oduševljava okusom i lakoćom pripreme, a najbolje je što ne treba ni paliti pećnicu
Volimo kad okus neke poznate slastice poput Raffaella, Snickersa, Kinderlade uspijemo pretočiti u kolač. Domaći kolač koji smo samo pripremili i znamo da u njemu nema nikakvih konzervansa, bojila, e-brojeva, a okus je opet tu. Još kad ga vjerno prenesemo... Ovaj recept za snickers kocke jako se tome približio.
Naravno, volimo i kad cijelu stvar izvedemo bez puno muke, kad je kolač jednostavan. Ovaj nije u kategoriji najjednostavnijih (npr. onih koji umjesto tijesta imaju podlogu od keksa). Nije ni posebno kompliciran, ali ipak treba napraviti tri sloja, biskvit, kremu i ganache za preliti kolač. No, za neke se okuse valja potruditi...
Sastojci:
Biskvit:
- 10 bjelanjaka
- 150 g šećera
- 1 žlica ulja
- 7 žlica oštrog brašna
- 5 žlica kakaa
- ½ praška za pecivo
- 100 g prženih i mljevenih neslanih kikirikija
Krema:
- 10 žumanjaka
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g čokolade za kuhanje
- 150 g mliječne čokolade
- 250 g maslaca
- 200 g sjeckanih kikirikija
Ganache:
- 200 ml vrhnja za šlag
- 100 g čokolade za kuhanje
- 100 g mliječne čokolade
Priprema:
- Za biskvit od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera.
- Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati ulje.
- Brašno pomiješati s kakaom, praškom za pecivo i mljevenim kikirikijem. Kad su sastojci razvnomjerno izmješani, ručno ih, špatulom, umiješaj u smjesu bjelanjaka i ulja.
- Za kremu umutiti mikserom žumanjke sa šećerom pa kuhati na pari (posudu uroni u veću posudu s uzavrelom vodom) oko 10 minuta, uz stalno miješanje.
- Dodati smjesi čokoladu izlomljenu na kockice, miješati dok se ne otopi, pa maknuti s vatre.
- Kad se malo ohladi, u mlaku kremu umiksati maslac sobne temperature.
- Dodati sjeckani kikiriki, izmiješati ručno pa premazati po biskvitu.
- Za ganache treba vrhnje zagrijati do vrenja, maknuti s vatre pa dodati obje vrste čokolade izlomljene na kockice i miješati dok se ne otope.
- Preliti po kolaču.