Neodoljive, kremaste Nutella šnite savršen su desert za ove dane, isprobaj recept
- Jesi li spremna za ultimativni okus na nepcima?
- Ako jesi, zagrij pećnicu na 220 stupnjeva!
- Donosimo ti recept za fenomenalne Nutella šnite
Čim se spomene riječ „Nutella“, odmah dobijemo apetit na slatko. Jednako tako i kolač koji se zove „Nutella šnite“ budi iste asocijacije – mmmh, omiljeni namaz od lješnjaka u kombinaciji s finim biskvitom… Povrh toga se jednostavno spravlja, a okus mu je kao da je iz slatkog raja.
Sastojci
• 250 g brašna
• 200 g šećera u prahu
• 5 jaja
• 1 vanilin šećer
• 30 g kakaa u prahu
• 1 žlica praška za pecivo
• 1/8 l ulja
• 2 pakiranja tučenog vrhnja
• 2 pakiranja Quimiq vrhnja
• 1 staklenka Nutelle (mala)
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Odvoji bjelanca od žumanaca pa stuci snijeg od bjelanaca. Zatim stavi snijeg u hladnjak.
2. Žumanca pjenasto pomiješaj sa šećerom, vanilin šećerom i vodom. Postepeno dodaj ulje. Pomiješaj brašno, kakao i prašak za pecivo, dodaj smjesi od žumanaca pa umiješaj. Na kraju umiješaj snijeg.
3. Peci kolač oko 15 minuta na 200 stupnjeva (gore/dolje) pa ostavi da se ohladi (najbolje dan prije).
4. Za svijetlu kremu stuci 1 pakiranje tučenog vrhnja u šlag te odvojeno 1 pakiranje Quimiq vrhnja. Pomiješaj s tučenim vrhnjem pa premaži po kolaču.
5. Za tamnu kremu stuci vrhnje u šlag. Odvojeno stuci Quimiq te dodaj Nutellu. Pomiješaj sa šlagom te premaži po bijeloj kremi.
6. Nutella šnite ukrasi čokoladnim mrvicama ili naribanom čokoladom.