Neodoljive, kremaste Nutella šnite savršen su desert za ove dane, isprobaj recept

Shutterstock/Getty
Vidi originalni članak
  • Jesi li spremna za ultimativni okus na nepcima? 
  • Ako jesi, zagrij pećnicu na 220 stupnjeva! 
  • Donosimo ti recept za fenomenalne Nutella šnite  

Čim se spomene riječ „Nutella“, odmah dobijemo apetit na slatko. Jednako tako i kolač koji se zove „Nutella šnite“ budi iste asocijacije – mmmh, omiljeni namaz od lješnjaka u kombinaciji s finim biskvitom… Povrh toga se jednostavno spravlja, a okus mu je kao da je iz slatkog raja. 

Sastojci 

• 250 g brašna 

• 200 g šećera u prahu 

• 5 jaja

• 1 vanilin šećer 

• 30 g kakaa u prahu

• 1 žlica praška za pecivo 

• 1/8 l ulja

• 2 pakiranja tučenog vrhnja

• 2 pakiranja Quimiq vrhnja 

• 1 staklenka Nutelle (mala)

Mljac! Ako želiš nešto niskokalorično na svom blagdanskom stolu isprobaj ove zdrave kolačiće

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Odvoji bjelanca od žumanaca pa stuci snijeg od bjelanaca. Zatim stavi snijeg u hladnjak. 

2. Žumanca pjenasto pomiješaj sa šećerom, vanilin šećerom i vodom. Postepeno dodaj ulje. Pomiješaj brašno, kakao i prašak za pecivo, dodaj smjesi od žumanaca pa umiješaj. Na kraju umiješaj snijeg. 

3. Peci kolač oko 15 minuta na 200 stupnjeva (gore/dolje) pa ostavi da se ohladi (najbolje dan prije). 

4. Za svijetlu kremu stuci 1 pakiranje tučenog vrhnja u šlag te odvojeno 1 pakiranje Quimiq vrhnja. Pomiješaj s tučenim vrhnjem pa premaži po kolaču. 

5. Za tamnu kremu stuci vrhnje u šlag. Odvojeno stuci Quimiq te dodaj Nutellu. Pomiješaj sa šlagom te premaži po bijeloj kremi. 

6. Nutella šnite ukrasi čokoladnim mrvicama ili naribanom čokoladom. 

miss kuha Božićni recept koji će svi obožavati: kolač s kandiranim bademima

Posjeti Miss7.24sata.hr