Neodoljiva zapečena tjestenina s finim sirevima po receptu slavnog talijanskog chefa

Instagram @anitalianinmyhouse
Vidi originalni članak
  • Isprobaj jednostavnu zapečenu tjesteninu za najveće ljubitelje sireva po receptu legendarnog talijanskog kulinarskog majstora Gennara Contalda
  • On koristi vrhunske talijanske sireve fontinu, dolcelatte i parmezan, a ti možeš škripavac, paški ovčji sir i druge hrvatske sireve
  • Uz ovaj odličan recept ćeš s lakoćom pripremiti ovo neodoljivo talijansko jelo
  • Pročitaj više: Neodoljive penne sa sirom i brokulom Marthe Stewart jedan su od najukusnijih brzinskih ručaka

Donosimo ti recept poznatog talijanskog chefa Gennara Contalda za kremastu zapečenu tjesteninu sa šunkom i nekoliko vrsta sira. Za pripremu i pečenje trebat ćeš izdvojiti malo manje od 40 minuta, a količina je dostatna za četiri porcije.

U receptu, Gennaro koristi sireve taleggio, parmezan, fontinu i dolcelatte, ali možeš dodati bilo koje sireve koje pronađeš u hladnjaku. Ovo jelo izvrstan je način da potrošiš ostatke sireva koje imaš u hladnjaku, stoga upotrijebi sve što imaš na zalihama. 

Zapečena tjestenina sa sirom

Sastojci: 

  • 30 g maslaca, plus dodatno za podmazivanje tepsije
  • 400 g tjestenine
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 150 g  kuhane šunke
  • 80 g sira fontina
  • 80 g sira taleggio
  • 80 g sira dolcelatte
  • 60 g parmezana
  • 40 g oraha
  • 20 g krušnih mrvica
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje

Life&style Recept Cameron Diaz za tjesteninu s limunom doista je originalan, jednostavan i preukusan

Priprema: 

  1. Zagrij pećnicu na 180 °C. Kalup za pečenje veličine 20 cm premaži s malo maslaca.
  2. Tjesteninu kuhaj u velikoj zdjeli s kipućom slanom vodom samo nekoliko minuta - nastavit će se kuhati u pećnici pa je važno da se zaista samo malo omekša. 
  3. U međuvremenu nareži šunku na kockice i grubo nasjeckaj sireve.
  4. Otopi maslac u velikoj tavi i umiješaj šunku. Kuhaj minutu, makni posudu s vatre, a zatim dodaj nasjeckane sireve i ostavi da se rastope, povremeno miješajući. 
  5. Procijedi tjesteninu i dodaj ju umaku. Po potrebi, dodaj malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. 
  6. Tjesteninu prebaci u posudu za pečenje, obilnoj ju pospi parmezanom i paprom. 
  7. Sitno nasjeckaj orahe i stavite ih u zdjelicu s krušnim mrvicama i žlicom ulja, sve dobro pomiješaj, pa pospi po tjestenini. Tjesteninu peci 20 minuta, ili dok ne porumeni!
Posjeti Miss7.24sata.hr