Neodoljiva privlačnost lunarije: Srebrno-prozirni suhi listići divno izgledaju sami, ali i u buketima

Ali Harper Wittorf za @gardenandgun
Vidi originalni članak
  • Buketi od suhog cvijeća popularniji su no ikad prije, a nakon sveprisutnog pampasa, sve je više onih koji svoj dom žele ukasiti delikatnom lunarijom
  • Ova biljka cvjeta od kasnog proljeća do ranog ljeta, a njezini ljubičasti cvjetovi, kada se potpuno osuše, postaju predivni listići u nijansama bisera i srebra
  • Lunarija jednako šarmantno izgleda sama, kao i u kombinaciji s drugim suhim cvijećem, a istražili smo i gdje ju se može pronaći

Cvjetni buketi oduvijek su bili jedan od najšarmantnijih ukrasa svakog doma. Iako su oni od svježeg cvijeća uvijek rado viđen detalj, posljednjih su godina buketi od suhog cvijeća doživjeli pravu eksploziju popularnosti pa ih sve češće imamo prilike vidjeti u interijerima.

Budući su razne vrste suhog cvijeća najčešće dostupne po pristupačnim cijenama, a jednom kada ih kupimo gotovo pa ne moramo ni na koji način brinuti o njima, ne mogu uvenuti i još k tome traju mjesecima ili čak godinama, jasno je zašto su sve omiljenije. Još donedavno pampas je bio posvuda i jedan od najpoželjnijih dodataka svakom domu, no sada ga je s trona svrgnula lunarija, predivna biljka čiji suhi srebrni listići izgledaju posebno elegantno.

Life&style Suho cvijeće je baš chic, a osim što dobro izgleda trajni je ukras za malo novca

Podrijetlom je iz jugoistočne Europe i zapadne Azije, cvjeta od kasnog proljeća do ranog ljeta, no kao suha je biljka dostupna tijekom cijele godine. Njezini ljubičasti cvjetovi, kada se potpuno osuše, postaju listovi tanki poput papira u prozirnim, preljevajućim tonovima bisera i srebra, a zbog čega je zovu i srebrenkom, mjesečnicom, Judinim cvijetom i srebrnim dukatima. 

Lunarija jednako šarmantno izgleda sama, kao i u kombinaciji s drugim suhim cvijećem, a njezini prekrasni, osušeni listovi koji izgledaju pomalo čarobno savršen su i neočekivani detalj u svakom buketu! U proteklim smo je tjednima imali prilike vidjeti posvuda, u vjenčanim buketima i raskošnim aranžmanima na blagovaonskim stolovima ili iznad njega te čak i u božićnim vjenčićima, a vjerujemo da će i u narednim mjesecima njezina popularnost samo sve više rasti. 

Life&style Lego cvijeće je sve veći trend u uređenju interijera, ove kombinacije nam se jako sviđaju

Ove se bajkovite srebrenkaste listiće na koje nitko neće ostati imun redovito može pronaći u cvjećarnama, na brojnim placevima i tržnicama cvijeća, a pronašli smo ih i u ponudi Đardina te OPG-a Novosel koji ih, kao i svo ostalo cvijeće iz svoje ponude, sam uzgaja. 

  

Posjeti Miss7.24sata.hr