Nemoj bacati kore od oguljenog krumpira! Pogledaj kako da od njih napraviš prefino jelo
- Ako uvijek bacaš koru oguljenog krumpira, ovaj recept je za tebe
- Kora krumpira sadrži mnoštvo hranjivih tvari i vrlo je lako možeš prenamijeniti u slasan međuobrok
- Trebat će ti malo začina po želji i svega 15-20 minuta za ukusan hrskavi čips
Jesi li znala da čak polovica vlakana u krumpiru dolazi iz njegove "kože"? To znači da kada bacaš svoje kore od krumpira u kantu za kompost, ili smeće, propuštaš mnogo hranjivih tvari. Evo dobrih vijesti: korisnica Instagrama Carleigh Bodrug upravo je smislila super brz način da iskoristiš ljusku krumpira.
U videu objavljenom na Instagramu, Bodrug svoje kore od krumpira polije maslinovim uljem i omiljenim začinima. Sve je gotovo u roku 15-20 minuta. Rezultat je pregršt hrskavog čipsa od krumpira koji izgledaju potpuno ukusno. Ova žena ispržila je kore u air fryeru (friteza na vrući zrak), ali ako nemaš ovakav uređaj, također možeš ispeći ljusku od krumpira na 200 stupnjeva u pećnici na 25 minuta za jednak užitak.
Recept koji će upaliti u svakoj prilici: sočni složenac od pečenog krumpira, sira i slanine
Dok Bodrug koristi mješavinu začina od češnjaka i bilja, možeš dodati bilo koji od svojih omiljenih začina - poput domaćeg začina Taco, na primjer. Također možeš dodati i naribani parmezan za sirast doživljaj ovog čipsa.
Jedan komentator je predložio da svoj pire krumpir upotpuniš hrskavom kožicom, što zvuči poput eksplozije. Ne zaboravi očistiti krumpir prije guljenja i uživaj!