Ne znamo je li najbrži, ali je svakako najsočniji za kolač s jabukama na svijetu - imamo recept!
- Recept za brzi i jednostavni kolač od jabuka koji smo pronašli na blogu blogerice Gine Sandrin super je jednostavan i brzo se spravlja
- Za ovaj recept potrebni su ti sastojci koje gotovo sigurno već imaš kod kuće – barem većinu njih
- Donosimo ti recept za vjerojatno najbrži i (božanstveno sočan) kolač od jabuka na svijetu
Zvoni ti telefon, a ime tvoje svekrve pojavljuje se na ekranu. U blizini je i kaže da će navratiti na kavu. Uhhh... nešto ukusno mora biti na stolu, i to jako brzo! Ali, što napraviti u tako kratkom roku? U ovakvim situacijama trebala bi se sjetiti ovog članka, jer je je ovaj supersočni, brzi i jednostavni kolač od jabuka ukusni spas. Recept se sastavlja i peče u pećnici za manje od 10 minuta – ostavljajući čak i vremena za brzo čišćenje kuće.
Kako napraviti brzi kolač od jabuka
Recept za brzi kolač od jabuka koji smo pronašli na blogu kreatorice Gine Sandrin nije samo super jednostavan i brz, nego koristi i sastojke koje gotovo sigurno već imaš kod kuće – barem većinu njih. Zvijezda kolača su, naravno, ukusne jesenske jabuke. Kolač ima najbolji okus s blago kiselkastim sortama jabuka.
Sastojci
• otprilike 1,5 kg jabuka
• 170 g mekog maslaca
• 3 jaja
• 1 žlica vanilin šećera
• 150 g šećera
• 170 g običnog jogurta
• 280 g brašna
• 10 g praška za pecivo
• cimet za posipavanje
Priprema
1. Dobro operi jabuke, izvadi jezgru i tanko ih nareži mandolinom. Ako imaš malo više vremena, jabuke možeš prethodno oguliti.
2. U zdjeli pomiješaj sve sastojke za tijesto, a zatim umiješaj kriške jabuka.
3. Kalup za pečenje s odvojivim dnom (promjera otprilike 24 cm) obloži papirom za pečenje i ulij tijesto.
4. Pospi sa 2-3 žlice šećera i cimetom.
5. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva otprilike 40-45 minuta.
6. Ostavi da se kratko ohladi i uživaj - još je bolji topao!
Ako imaš malo više vremena: kuglica šlaga s vanilijom ili kuglica sladoleda od vanilije čine posebno ukusan preljev za još topli kolač od jabuka! Ali, čak i bez njega, sigurno ćeš impresionirati svoju svekrvu i sve ostale goste!