Najveća i najčešća pogreška koja se radi kod kuhanja pileće juhe
- Pileća juha jedno je od nekoliko jela koja se često spominju kao lijek
- Međutim, ona općenito toliko voljena da se često nalazi na stolovima diljem Lijepe Naše
- Otkrit ćemo ti jednu od najčešćih pogrešaka koju radimo za vrijeme spravljanja pileće juhe
Pileća juha poznata je u svijetu po svojim ljekovitim, okrepljujućim sposobnostima koje potvrđuje čak i medicinska znanost. Prema Sveučilištu Duke, to nisu samo vitamini i minerali u povrću, niti je moć vruće tekućine umirujuća za grlo – osim što piletina daje esencijalne bjelančevine za jačanje tijela, sadrži i aminokiselinu koja može pomoći zacjeljivanju pluća. O da - pileća juha! Doista je univerzalna panaceja.
Ako želiš pojačati ljekovitu moć, skuhaj vlastitu pileću juhu umjesto one u vrećici - ali najbolje je ako možeš izbjeći zamku broj jedan domaćih pilećih juha: žilava, suhu, prekuhanu piletinu. Ako želiš da je piletina jednolično nježna i sočna, postoji jedna stvar koju ne bi trebala učiniti, a to je kuhati cijelo pile.
Evo zašto trebaš izrezati piletinu prije nego što se završi kuhanje
Kao što zna svatko tko je ikad pekao piletinu, batcima je potrebno puno više vremena ispeći se nego nježnim prsima. Kad kuhaš cijelo pile za juhu, često se dogodi isto - nastaviš kuhati dok batcci ne budu gotovi, ali do tada su se prsa presušila. Rješenje za juhu je, srećom, jednostavno: sve što trebaš učiniti jest izvaditi meso prije nego što juha bude gotova.
Profesionalni kuhari savjetuju da izvadiš piletinu iz lonca nakon što prsa dosegnu 155 stupnjeva na termometru za meso. Izreži pile, ostavi prsa po strani te ostatak mesa (noge, krila, hrbat) vrati u lonac. Nakon što se bataci skuhaju, izvadi sve dijelove pileta, a zatim zgnječi dio mesa (od prsa i nogu) i vrati svo meso u lonac na nekoliko minuta sve dok se ne dodaju rezanci, riža ili drugi dodaci te svi začini prema vlastitom ukusu. Dobar tek!