Najpoželjnija poklon vrećica na svijetu: Evo što će sve ove godine dobiti glumci nominirani za Oscara

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Nakon liste dobitnika prestižnih kipića, najviše znatiželje izaziva ona s popisom poklona koje će dobiti nominirani za Oscara
  • Najpoželjniju poklon vrećicu dobiva petero najboljih nominiranih u kategorijama najboljeg redatelja, najboljeg glumca, najbolje glumice, najboljeg sporednog glumca i najbolje sporedne glumice
  • Ovogodišnji pokloni vrijedni su 126.000 dolara, uključuju, između ostalog, zahvate estetske kirurgije, luksuzna putovanja i zemljište u Australiji 

Da nema povremenih skandala, sočnih tračeva i zanimljivih anegdota koje se prepričava još tjednima kasnije, dodjela Oscara mnogima bi bila poprilično dosadna. Pritom mislimo na gledatelje, naravno. Onima koji se natječu za zlatne kipiće, uzbuđenje je redovito na vrhuncu, i to ne samo zbog najprestižnije filmske nagrade, već i zbog poklon vrećice koja uzvanike očekuje. Ona je tradicionalno toliko raskošna da nema osobe, od običnog puka do kraljevskih dvora, koja njezinim sadržajem ne bi bila oduševljena. 

Kako najbolje privući pozornost

Poklon vrećice 'Everyone Wins' objekt su kako žudnje, tako i znatiželje, još od 2002. godine, zahvaljujući velikodušnosti marketinške tvrtke 'Distinctive Assets' iz Los Angelesa. Kad kažemo velikodušnost mislimo na proračunati i domišljati marketinški trik kojim se želi kupiti naklonost bogatih i slavnih osoba, a teško da postoji bolji način za dobivanje njihove podrške od poklona koji se u njoj nađu. 

Ovogodišnji sadržaj vrijedan je 126.000 dolara, a neki od poklona su zahvati estetske kirurgije, tretmani pomlađivanja i putovanja na neobična odredišta poput imanja od 10 hektara u Kanadi vrijednog 40.000 dolara ili obnovljenog talijanskog svjetionika vrijednog 9000 dolara.

Gotovo upola manja vrijednost od rekordne

Nije doduše sve u njoj vrijedno toliko da nam se od iznosa zavrti u glavi pa će se tako na primjer ove godine u njoj naći i pakiranje Clif Thins grickalica i štruca japanskog mliječnog kruha. Jer ništa ne vrišti 'ja sam bogat i slavan' kao štruca kruha koja košta desetke dolara.

Life&style BAFTA nagrade: Cate Blanchett je ponovno potvrdila da je milimetri dijele od trećeg Oscara

Zanimljivo je da ovogodišnja vrijednost poklona nije ni blizu najskupljoj pa je tako apsolutni rekorder bila vrećica iz 2020. godine vrijedna 225.000 dolara.

Life&style Ideja za filmski maraton: Evo gdje možemo pogledati sve filmove koji su nominirani za Oscara

Tradicija duža od dva desetljeća

Osnivač 'Distinctive Assetsa', samoproglašeni 'Sultan of Swag' Lash Fary, navodno je došao na ideju poklanjanja ovih vrećica s ciljem da se ubaci u dodjelu Oscara, bez da zapravo mora išta raditi s Akademijom. I tako se rodila tradicija duža od dva desetljeća. Danas vrećice s darovima dobiva samo petero najboljih nominiranih u kategorijama glume i režije, no naša znatiželja po pitanju toga što ih sve u njima očekuje nije zbog toga ništa manja.

A evo i liste ovogodišnjih poklona:

  • All-inclusive ruralni kanadski boravak na imanju The Lifestyle (40.000$)
  • Boravak od tri noći u svjetioniku u talijanskom Faro Punta Imperatore (9000$)
  • Zemljišne parcele u Australiji u svrhu očuvanja; veličina i mjesto nisu otkriveni (vrijednost nepoznata)
  • Besplatne usluge osmišljavanja projekta obnove ili izgradnje koje nudi Maison Construction. (25.000$)
  • Tretman pomlađivanja kod Dr. Konstantina na Upper East Sideu (10.000$)
  • Postupak liposukcije Celebrity Arms™ Sculpting Art Lipo (12.000$)
  • Godišnja zaliha Oxygenetixa (12.000$)
  • Tretmani kose dr. Alana Baumama (7.000$)
  • Kućni test 'dugovječnosti' KnowingLabsa (1800$)
  • Narukvica od 18-karatnog zlata s personaliziranim perlama s inicijalima i dragim kamenjem iz Rareté Studios Jewelry (1.200$)
  • A Book for Life Jo Bowlby (630$)
  • Mliječni kruh Ginza Nishikawa (18$)

 

Posjeti Miss7.24sata.hr