Najljepši kolačići na svijetu: fini su desert ili romantičan poklon za Valentinovo

emmaslieblingsstuecke.com
Vidi originalni članak
  • Još uvijek tražiš poklon za Valentinovo? Ili poseban desert nakon finog ručka za vikend? 
  • Ma, čak i ako ne slaviš Dan zaljubljenih, nećeš se žaliti na ove slatke zalogajčiće
  • Kad kažemo da su ovo najslađi kolačići na svijetu ne mislimo na količinu šećera...

Na Valentinovo sigurno ne možeš pogriješiti s finom čokloadom, cvijetom ili parfemom ako želi potrošiti više nekome za poklon. No na cijeni je i sve što načiniš svojim rukama, pripremiš finu večeru, ispečeš ukusan desert pa praznik ljubavi proslaviš u krugu obitelji, s prijateljicama, dragim ili sama sa sobom - kako god ti najviše odgovara. I pritom se fino počastiš. Na primjer, ovim lijepim kolačićima u obliku srca i zanimljive glazure za koji donosimo recept. Ne samo da izgledaju nevjerojatno, nego su i vrlo ukusni. 

Valentinovo ti baš ide na živce? Nikakav problem! Najljepši kolačići na svijetu mogu se jednako lako izrezati i u druge oblike i glazirati u manje pastelnim bojama. Ovaj recept nema granica za tvoje ideje.

Sastojci

Za kolačiće:

• 300 g brašna

• 150 g šećera u prahu

• 1 vanilin šećer

• 150 g maslaca

• 1 jaje

• 1 žličica praška za pecivo

• 5 kapi arome limuna

BRUNO ŠIMLEŠA Što vaši partneri doista žele da im poklonite za Valentinovo?

Za glazuru:

• 300 g šećera u prahu

• 3 žlice mlijeka

• 3 žlice sirupa od agave

• ½ žličice ekstrakta vanilije

• 2-3 boje za hranu

Priprema

1. Za kekse stavi sve sastojke u posudu, pomiješaj te zamijesi u čvrsto tijesto. Zatim tanko izvaljaj na glatkoj, pobrašnjenoj radnoj površini te izreži tijesto u obliku srca.

2. Stavi kekse na lim obložen papirom za pečenje i peci u zagrijanoj pećnici na 200°C 8-10 minuta dok ne porumene. Zatim ostavi da se keksi potpuno ohlade.

3. Za glazuru pomiješaj u posudi šećer u prahu, mlijeko, sirup od agave i ekstrakt vanilije dok glazura lako ne kapne sa žlice, ali je i dalje gusta. Savjet: ako je glazura i dalje pregusta, dodaj još malo mlijeka.

miss kuha Čudan trik uz koji će ti keksi i kolačići ostati duže vremena svježi i aromatični

4. Ulij boje za hranu u malim količinama u glazuru te provlači kroz glazuru drvenim štapićem dok se ne pojave pruge.

5. Ohlađene kekse pažljivo umači jedan po jedan (gornji dio prema dolje) u obojanu glazuru te podigni s desne ili lijeve strane. Zatim stavi kekse na rešetku da se posuše, tako da se višak glazure može ocijediti ako je potrebno.

6. Ostavi gotove kekse da odstoje najmanje četiri sata. Poslije ih je najbolje čuvati u hermetički zatvorenoj posudi, tako da će potrajati i do tjedan dana.

Savjet: čim se ovi lijepi keksi posuše, mogu se spakirati u male limenke ili poklon vrećice s lijepom trakom te pokloniti.

Posjeti Miss7.24sata.hr