Najbrži recept za vanilin kiflice, sočne i meke – tijesto ćemo pripremiti za tili čas
- Vanilin kiflice zasigurno su jedan od najpopularnijih božićnih kolačića
- Ako misliš da je spravljanje dugotrajno i zamorno, imamo brzi i dobar recept za vanilin kiflice
- Otkrit ćemo ti kako vanilin kiflice možeš ispeći superbrzo i superjednostavno
- Pročitaj također: Ovih blagdana umjesto uobičajenog kuglofa na stol stavljamo – vijenac od baklave
Već si u božićnom duhu? Mislimo da je definitivno vrijeme da pripremiš recepte za blagdanske kolačiće. A ono što nikako ne smije nedostajati na božićnom stolu su uvijek popularne vanilin kiflice. One su klasik među božićnim kolačićima i prekrasnog su orašastog okusa te se delikatno tope u ustima.
Ako ne voliš komplicirane recepte i duga čekanja, imamo za tebe najbrži recept za vanilin kiflice – za pripremu tijesta potrebno je samo 3 minute pripreme!
Sastojci za oko 80 komada vanilin kiflica
Tijesto za vanilin kiflice:
• 1 prstohvat praška za pecivo
• 250 g brašna
• 125 g mljevenih badema
• 200 g maslaca, hladnog i narezanog na komadiće
• 125 g šećera
• 2 žumanca
• 2 paketića vanilin šećera
• malo brašna za valjanje tijesta
Za ukrašavanje
• 50 g šećera u prahu
Priprema vanilin kiflica:
1. Dobro zamijesi uz pomoć miksera ili rukom sve sastojke za kiflice dok ne dobiješ homogeno tijesto.
2. Tijesto podijeli na dva dijela pa stavi u hladnjak na oko pola sata.
3. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva gornja/donja toplina (pećnica s ventilatorom 160 stupnjeva). Zatim polovice tijesta izvaljaj na lagano pobrašnjenoj radnoj površini u valjke debljine olovke.
4. Od rolica izreži komadiće dužine četiri do pet centimetara i oblikuj kiflice. Na lim obložen papirom za pečenje slaži vanilin kiflice i peci oko 10 minuta.
5. Ohlađene kiflice uvaljaj u šećer u prahu i uživaj.