Najbolji recept za prefini čokoladni mousse, a gotov je za samo 15 minuta
- Postoji li bolji desert od čokoladnog moussa?
- Ruku na srce: jako teško! Pa tko ne voli ovaj prefini desert koji je gotov za 15 minuta
- Donosimo ti najbolji osnovni recept za omiljenu slasticu: čokoladno mousse
Čokoladni mousse idealan je za sve koji vole nekomplicirane, a profinjene i nadasve ukusne slastice. Kralj među takvim slasticama definitivno je mousse od čokolade. Za spravljanje ti ne treba pećnica, nema milijun sastojaka, a spravlja se za 15-ak minuta. Ima li što bolje? Dakle, kreni, što se čeka?
Sastojci
• 90 g čokolade za kuhanje (po tvom izboru, ali odaberi kvalitetnu čokoladu jer je presudna za okus: npr. da ima 70% kakaa)
• 1 jaje
• 1/4 l vrhnja za šlag
• 2 listića želatine
• rum, Cointreau
• 2 žlice soka od naranče (po želji)
Priprema
1. Za mousse od čokolade namoči želatinu u malo hladne vode ili soka od naranče. Ostavi da se čokolada otopi u posudi uronjenoj u toplu vodu. Jaje dobro razmuti pjenjačom i umiješaj u smjesu od čokolade.
2. Stuci vrhnje u šlag, zagrij želatinu i pusti da se otopi. Pažljivo dodaj rum, Cointreau, otopljenu želatinu i šlag u čokoladnu smjesu.
3. Napuni u kalupe i stavi u hladnjak da se smjesa stvrdne.