N'oublie patisserie otvorio je sezonu jesenskih slastica. Pistacio tartlette je božanstven!

N'oublie patisserie
Vidi originalni članak
  • Sa sve kraćim i hladnijim danima, naše nepce sve više traži tople i bogate okuse, a najukusniji način za uživanje u njima su delicije pripravljene od jesenskih plodova
  • Osim kestena i bundeva koje su visoko na listi onih najomiljenijih, ne smijemo zaboraviti ni pistacije čija su svježina i okus na vrhuncu upravo u jesenskim danima
  • Jedna od naših najdražih slastičarnica - N'oublie patisserie, već je osmislila novu slasticu koja izgleda i zvuči božanstveno

Kako nam se jesen približava, tako naše nepce počinje tražiti toplije i bogatije okuse koji odražavaju duh godišnjeg doba pred nama. Jedan od najukusnijih načina za uživanje u jeseni je kroz gastronomsku čaroliju sa sezonskim plodovima u glavnoj ulozi, a za razliku od kestena i bundeva koje nam prve padnu na pamet, ne smijemo smetnuti s uma da su jesenski mjeseci oni u kojima su i  pistacije najukusnije. 

Iako smo navikli jesti ih kroz cijelu godinu, pistacije se obično beru u kasno ljeto ili ranu jesen, a što znači da su najbolje tijekom jesenskih mjeseci kada su njihova svježina i okus na vrhuncu. Imajući ovo na umu, sigurni smo da je samo pitanje kada će naše slastičarnice predstaviti nove slastice s ovim prefinim orašastim plodovima, a N'oublie patisserie, koja nas je svojim slastičarskim kreacijama oduševljavala tijekom protekle dvije godine, već je otvorila sezonu. 

Life&style Cacao je riječka slastičarnica u kojoj se može probati prefini sladoled u croissantu, baš kao na Siciiji

Artisan slastičarnica koja je tradiciju dugu 28 godina pod (n)ovim imenom predstavila prije nešto više od dvije godine ponudivši narudžbu prefinih slastica uz dostavu na kućnu adresu, u ožujku je otvorila vrata predivno uređenog prostora u Ulici Brune Bušića 16 u novozagrebačkom Središću, omogućivši sladokuscima da u finim kombinacijama okusa uživaju i u ugodnom ambijentu koji, osim imenom, i estetikom podsjeća na šarmantne pariške slastičarnice. 

Od tart mix boxeva koji se mijenjaju s godišnjim dobima, torti koje redovito imaju u ponudi do pinci i blagdanskih kolačića, još nas niti jedan desert s ove adrese nije ostavio ravnodušnima, a vjerujemo da to neće biti slučaj ni s njihovom najnovijom jesenskom poslasticom - Pistacio tartletteom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by N'oublie Patisserie (@noubliepatisserie)

Ovaj mini tart s kremom i punjenjem od pistacija, bijelom čokoladom te posipom od pistacija i lješnjaka zvuči nam apsolutno božanstveno i moramo priznati da jedva čekamo kušati ga. Iskustvo nas je poučilo da u njihovoj režiji kombinacija hrskave baze i mekanog srca stvara teksturalnu harmoniju koja čini svaki zalogaj iznenađujuće uzbudljivim, a sjeckane pistacije i lješnjaci na vrhu  pružaju hrskavost i dodatni sloj okusa koji je, vjerujemo, jednostavno neodoljiv. Bilo da je kakva posebna prigoda ili samo želimo razmaziti svoje nepce, ovaj tart će nas očarati rapsodijom okusa, ali i ljepotom.

Life&style Glavna tema na našem rajskom otoku ovog je ljeta 'Viški cvit', slastičarnica kakvu su Višani priželjkivali desetljećima

Posjeti Miss7.24sata.hr