Muči te brojanje kalorija? 5 najboljih aplikacija za praćenje unosa kalorija, s kojima je lakše do cilja

Unsplash Foto: Unsplash
Vidi originalni članak
  • Bez obzira na to želite li izgubiti, povećati ili održavati trenutnu težinu, praćenje kalorijskog unosa najbolji je način za to
  • Kako biste to mogli činiti bez posebnih dodatnih napora, u pomoć pristižu odlične aplikacije koje sve rade umjesto nas
  • S 5 aplikacija koje smo izdvojili jednostavno ćemo do željenog cilja i boljih prehrambenih navika
  • Pročitaj također: Kuhanje je katkad prava muka. Ove 3 sjajne kulinarske aplikacije će olakšati posao

Pametni telefoni postali su nam veliki pomagači kada je riječ o svakodnevnom funkcioniranju, pa zašto suvremenu tehnologiju na bi iskoristila i za promjenu prehrambenih navika. Naime, kao što smo spomenuli, praćenje kalorijskog unosa važno je za što efikasniji dolazak do cilja, a iako se brojanje kalorija često negativno komentira, zapravo je riječ o odličnom načinu kako izgraditi bolji odnos s hranom te se upoznati s njezinim makronutrijentima. 

Aplikacije koje smo izdvojili imaju i druge funkcije osim isticanja nutritivnih vrijednosti, one te podsjećaju kada je vrijeme za jesti, za popit vodu, a neke od njih imaju i pregršt odličnih recepata. 

MyFitnessPal

Ovo je jedna od najpoznatijih aplikacija za praćenje unosa kalorija, a popularna je zato jer je vrlo jednostavna za korištenje. Naime, u svega nekoliko klikova moguće je izračunati dnevne kalorijske potrebe sukladno cilju koji imaš, a baza podataka sadrži nutritivne vrijednosti za više od 11 milijuna namirnica i obroka. Aplikacija će ti pomoći odrediti koliko je kalorija potrebno unositi kako bi smršavila, udebljala se ili zadržala trenutnu težinu, a nama se posebno sviđaju i brojni savjeti za što bolju i raznovrsniju prehranu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ehva | health & wellness (@wellness.ehva)

MyDietCoach

Ova aplikacija djeluje na sličnom principu kao i prethodna, ali se razlikuje u tome što je orijentirana i na mentalnu podršku. Primjerice, ako ostvariš neki od zadanih ciljeva, aplikacija će te nagraditi i savjetovati kako dalje jer ideja aplikacije nije samo dolazak do određene brojke na vagi, već promjena prehrambenih navika. 

Lifesum

Lifesum je još jedna vrlo popularna aplikacija, a zapravo se radi o svojevrsnom virtualnom treneru koji je tu da te podsjeti kada i kako jesti, ali i vježbati. Aplikacija je bazirana na uspostavljanju reda u prehrani, odnosno ne preskakanju obroka, a što se tiče brojanja kalorija, također ima veliku mazu podataka o nutritivnom sastavu namirnica.

Life&style I Victoria Beckham pije jabučni ocat! Tajna dobrog izgleda bivše spajsice krije se u ova 4 koraka

Lose it!

Ova aplikacija jako je slična aplikaciji MyFitnessPal, a njezina najveća prednost su podsjetnici. Naime, aplikacija je tu da te „vuče za rukav“ i podsjeća kada je vrijeme da određene gastro aktivnosti u danu. Ovo je odlična stvar ako ti je svakodnevica užurbana pa često zaboraviš da je vrijeme za obrok ili međuobrok. 

Fooducate Nutrition Tracker

Aplikacija omoguće da skeniranjem barkoda određene namirnice, saznaš sve o njezinim nutritivnim vrijednostima. Aplikacija raspolaže s podacima za više od 250 000 proizvoda, a osim nutritivnih vrijednosti, reći će ti i odakle dolaze vitamini iz određenog proizvoda i slično. Jako korisna opcija želiš li imati izbalansirane obroke u kojima nije fokus samo na broju kalorija, već je naglasak na njihovom sastavu.

Posjeti Miss7.24sata.hr