Može li više božićno? Browniesi s kuhanim vinom nestajat će brzinom svjetlosti!
- Tražiš inspiraciju za savršen blagdanski kolač zbog kojeg nećeš padat s nogu?
- Browniesi (iliti kakao šnite) s kuhanim vinom idealno su rješenje
- Crveno vino i začini poput cimeta i đumbira ispunit će tvoj dom božićnim aromama
Tako jednostavni, a slasni, sočni, mirisni i ono najbolje – od čokolade! Browniesi se često nalaze na repertoaru kućanstava mnogih sladokusaca, a sada je vrijeme da se pretvore u još bolji blagdanski užitak. Netko se sjetio bogatim čokoladnim poslasticama pridružiti kuhano vino za savršen zimski zalogaj. I ne brini, recept nije ništa kompliciraniji, a užitak je… mmm, prosudi sama. Izvoli recept.
Sastojci:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 300 g maslaca
- 2 velika jaje i 2 žutanjka
- 200 ml crvenog vina
- 100g kakaa u prahu
- 200 g brašna
- Obilan prstohvat muškatnog oraščića i mljevenog klinčića
- ¼ žlice cimeta i đumbira u prahu
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i pripremi lim veličine otprilike 40x40 cm te ga obloži masnim papirom za pečenje. Čokoladu otopi u mikrovalnoj ili u posudi iznad lonca s ključalom vodom.
- Pomiješaj kakao i brašno te im dodaj začine i prstohvat soli. Posudu s brašnom odloži sa strane. Maslac i šećer razradi električnim mikserom dok ne dobiješ pjenastu masu a zatim umiješaj jaje i žumanjak.
- Smjesi dodaj rastopljenu čokoladu, vino i mješavinu s brašnom dok se sastojci ne sjedine.
- Gotovu smjesu izlij u lim i peci 20-30 minuta. Nakon što se malo ohladio, kolač prije rezanja odloži na neko vrijeme u hladnjak kako bi se stisnuo.
Dobar tek!