Motovun Film Festival stiže u Laubu: 10 nagrađivanih filmova kao prava poslastica za filmoljupce

Promo Scena iz filma 'Ratni konj'
Vidi originalni članak
  • Sve filmoljupce krajem ovog mjeseca očekuju uzbudljive filmske večeri u Laubi
  • Na samom kraju ljeta imat će priliku pogledati 10 odličnih filmova s Motovun Film Festivala
  • Među njima je i karaoke projekcija dokumentarca o slavnoj švedskoj grupi Abba, gdje će publika imati priliku i zapjevati!

Lauba, popularna galerija i kuća za ljude i umjetnost s promjenjivom postavom uskoro će u svojim prostorima omogućiti svima koji su propustili ovogodišnji Motovun Film Festival da dobiju još jednu priliku uživati u deset projekcija filmova. 

Na programu je 10 uspješnica s ovogodišnjeg Festivala, od kojih su mnogi i međunarodno nagrađivani. Tako će se na programu, koji započinje 25. kolovoza i traje do 4. rujna naći naslovi poput filma 'Sveti duh', crne komedije španjolskog redatelja Chemea Garcíje Ibarre, koji je ove godine dobio i nagradu žirija kritičara FIPRESCI.

Radnja prvog dugometražnog večernjeg filma ovog redatelja vrti se oko potrage za nestalom djevojčicom dok se istovremeno ufolozi u malom mjestu bave izvanzemaljcima i njihovim otmicama ljudi. Film je na rasporedu 26. kolovoza.

Life&style Za 10 dana počinje Venecijanski filmski festival, na ovih 11 filmova treba obratiti pozornost

Prvi film koji će u Laubi biti prikazan, 25. kolovoza, je 'Put pod noge', iranskog redatelja Panaha Panahija. Optimističan film o obitelji koja putuje Iranom, nudi veseli odmak od svakodnevice.

'Prekrasni stvorovi' islandska je drama redatelja Guðmundura Arnara Guðmundssona, koja tematizira odrastanje i sazrijevanje grupe dječaka. Film je višestruko nagrađivan u Cannesu, Veneciji i Berlinu. 

S nestrpljenjem se svakako očekuje i prikazivanje švedskog dokumentarca o slavnoj švedskoj grupi, Abba, pod nazivom 'Abba: The Movie'. Na karaoke projekciji koja će se održati 2.9. publika je pozvana i pjevati najveće hitove omiljene grupe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Motovun Film Festival (@motovunfilmfestival)

'Ratni konj', film s posebnom pohvalom na Berlinaleu, također će biti prikazan u Laubi, 4.9., kao posljednja projekcija u nizu. Redateljica filma je Riley Keough, unuka Elvisa i Priscille Presley, koja je ovim filmom ušla u redateljske vode i donijela priču o dvojici mladih pripadnika plemena Lakota koji odrastaju u rezervatu u Južnoj Dakoti.

Više o cjelokupnom programu projekcija, kao i mogućnost kupnje ulaznice, može se pronaći na linku.

Life&style 'Poslije svega: Zauvijek sretni': Film snimljen prema književnoj globalnoj senzaciji stiže u kina

Posjeti Miss7.24sata.hr