'Motor, loza, kuhača' nova je kulinarsko-putopisna serija najzgodnijeg hrvatskog chefa Davida Skoke
- Volimo Skoku, a volimo i ono što skuha pa se veselimo novoj kulinarsko-putopisnoj emisiji koja se počinje prikazivati 4. listopada na 1. programu HRT-a
- Riječ je o zanimljivoj kombinaciji dokumentarne serije i zabavnog formata koji uključuje gastronomiju, enologiju, putopis, sve to predvođeno neizostavnim i autentičnim šarmom i nesputanošću jednog od najuspješnijih domaćih chefova Davida Skoke
- Serijal nastaje u režiji Radislava Jovanova Gonze te u produkciji kuće Cobra Chicks, dok su autorice Inja Korać i Tanja Tušek
Poznati chef David Skoko vodi nas tijekom devet epizoda diljem Hrvatske u posjetu nekim od najistaknutijih domaćih vinara - od Slavonije i Baranje, Zagorja i Plešivice do Zadra, Krka, Pelješca te, naravno, Istre.
Na svom putovanju Skoko daje uvid u lokalne zanimljivosti i otkriva razne priče o najuspješnijim vinarskim projektima Hrvatske te usput i kuha. Vinarije su redom obiteljski angažmani, uključeni su svi članovi obitelji i svatko ima svoju ulogu. Riječ je o Vinarijama Matuško i Edivo na Pelješcu, Degarra u Zadru, Tomac na Plešivici, Bolfan u Zagorju, Krauthaker u Kutjevu, Damjanić u Poreču, Kozlović u Momjanu (Istra), Gerštmjaeru Zmajevcu (Baranja) te Katunar Estate Winery na Krku.
Vinari će mu pojasniti posebnosti svojih 'terroira' - okusa i mirisa rodnog kraja grožđa na koji utječe kombinacija klime, tla i terena na kojem se ono uzgaja. Otkrivajući nam njihove zanimljive priče, sve uz čašu vrhunskog vina, Skoko na svom šarmantnom 'Blekiju', putujućem štednjaku na drva, priprema zanimljiva i praktična jela, koristeći isključivo lokalne namirnice.