Misliš da si čula sve trikove za pripremu savršene tjestenine? Ova dva trika su talijanski klasici!

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Kod kuhanja tjestenine nije bitna samo činjenica koliko je kuhana ili koju vrstu tjestenine spravljaš
  • Ono što jelo s tjesteninom čini doista ukusnim, jest povezanost tjestenine i umaka
  • Pri tome postoje dva trika koja su jako važna kod kuhanja tjestenine

Puno ljudi spravlja tjesteninu tako da u vodu za kuhanje stavi malo ulja. Tako žele spriječiti da se tjestenina lijepi. Ti također? Međutim, to nije baš najbolje ako želiš da poslije jelo ima puni okus.

via GIPHY

Ulje u vodu za kuhanje tjestenine: da ili ne?

Odgovor je sasvim jasan: ne! Naime, ulje čini tjesteninu skliskom pa se ne može dobro povezati s umakom. Dakle, radije stavi tjesteninu u kipuću vodu bez ulja te povremeno promiješaj žlicom. Potom ocijedi tjesteninu te stavi umak direktno preko tjestenine.

Life&style Ovo je jedini pravi način kako treba podgrijati tjesteninu a da ne izgubi dobar okus

Nemoj ispirati tjesteninu!

Također izbjegavaj uobičajeno ispiranje tjestenine hladnom vodom nakon kuhanja. Naime, tako ćeš tjestenini dati dodatnu količinu vode te uskratiti škrob – koji ti treba kako bi se tjestenina i umak dobro povezali.

via GIPHY

Kulinarske tajne Super recept: Ukusna salata od tjestenine i domaćeg pesta od rukole idealan je proljetni obrok

Posjeti Miss7.24sata.hr