Malotko može odoljeti ovom prefinom kremastom kolaču od sira s malinama – a ne treba se ni peći
- Kolača od sira, takozvanog „cheescakea“, jednostavno se nikako ne možemo zasititi
- Varijanti cheescakea je jako puno i sve ih volimo
- Ova voćna varijanta s malinama božanstvenog je okusa, kremasta je te još i veganska
Kolač od sira je vrhunski užitak za nepce. Međutim, ponekad volimo promjenu, poput avokado-cheescakea, ili oreo-cheesecakea. Tko više voli voćne okuse, za njega je ovaj veganski i bezglutenski kolač od sira s malinama prava stvar. Biskvit se sastoji od nježne mješavine badema i marelica, a nadjev od mješavine cahew oraščića, kreme od kokosa i puno malina. Tko bi tome odolio?!
Savjet: kolač možeš spravljati u okruglom kalupu promjera 18 cm ili u kalupu za brownieje te ga kasnije poslužiti narezan na male kvadrate.
Sastojci
Za biskvit
• 70 g badema
• 40 g mrvica kokosa
• 70 g mekih suhih marelica
Za nadjev
• 230 g cashew oraščića (omekšaj ih u toploj vodi preko noći)
• 200 g kreme od kokosa (čvrsti dio limenke s kokosovim mlijekom)
• 50 g rastopljenog ulja od kokosa + malo ulja za namastiti kalup
• 60 g zaslađivača (npr. sirup od riže)
• 1 prstohvat soli
• ½ žličice mljevene vanilije ili vanilin šećera
• 180 g malina, svježih ili iz zamrzivača
Priprema
• Večer prije stavi cashew oraščiće u posudu s mlakom vodom te ostavi da se omekšaju preko noći.
• Obloži kalup papirom za pečenje te rub premaži s malo rastopljenog ulja od kokosa. Za biskvit usitni u mikseru bademe, mrvice kokosa i sušene marelice – miksaj dok smjesa ne bude mrvičasta. Potom raspodijeli smjesu po dnu kalupa te dobro pritisni. Stavi kalup u zamrzivač da se biskvit stvrdne.
• Za nadjev stavi sve sastojke – osim svježih malina - i omekšane cashew oraščiće u veliku posudu te miksaj dok smjesa ne postane kremasta. Pola nadjeva stavi na biskvit, zagladi te kalup stavi na najmanje pola sata u zamrzivač.
• Preostali nadjev dobro izmiksaj s malinama (zamrznute maline obavezno prije odmrzni) te ružičastu kremu stavi na kolač, zagladi te stavi još jednom na najmanje 45 minuta u zamrzivač.
• Kako bi kolač prije posluživanja bio fino kremast, stavi ga nakon zamrzivača u hladnjak.