Luksuz u "Domu iz bajke": Kuća od koje zastaje dah: Obilje svjetlosti i predivan bazen

24 sata
Vidi originalni članak
  • Luksuzna kuća u Šestinama ima pogled na grad od kojeg zastaje dah, veliki bazen i blizina šume
  • Ušli smo u luksuznu kuću na zagrebačkim Šestinama gdje se spaja minimalizam i tradicija
  • Kuća ima 5 spavaćih soba i 3 kupaonice te obilje svjetlosti, a priču su zaokružili namještajem od prirodnih materijala

Vlasnici ove zagrebačke kuće u Šestinama vole više zraka i svjetla, prirodnih materijala, ručne izrade i bez razmetljivog luksuza. Spajanje minimalizma i tradicije aktualan je trend u uređenju doma: jednostavne linije i neutralne nijanse oličenje su suvremenog luksuza, a dekorativnost i ukrasi uvode se kroz arhitektonske elemente prozora, stropova i ugradbenih elemenata.

Ti se detalji mogu vidjeti u luksuznoj kući na Šestinama na zemljištu od 1322 m2. Kuća pored starinskog vodovoda okružena je visokim borovima te ima veliki bazen, a iznutra je ugodan prostor koji se proteže na preko 300 kvadrata.

Life&style Dom iz bajke Netflixovih zvijezda obitelji Kretz: 'U našoj kući se ministar skrivao tijekom rata i sastajao s de Gaulleom'

Idilična i privatna lokacija uvučena od glavne prometnice s predivnim otvorenim pogledom prema zelenilu i Sljemenu, spajajući mir šume i blizinu strogog centra grada. Kuća ima 5 spavaćih soba i 3 kupaonice te obilje svjetlosti koje ulazi kroz velike prozore. Kremasta nijansa zidova sadrži toplu notu, a istovremeno ističe i neke arhitektonske posebnosti, poput ostaklenog kamina, i dizajnerskog namještaja. "Neutralna paleta provlači se kroz cijelu kuću s rijetkim kontrastnim akcentima, što je odlično za jedan bezvremenski prostor", otkriva agentica Lucija Tikvić.

Kako bi prostor bio što svjetliji i prozračniji, odlučili su se se za velike prozore, staklena vrata čime su u kuću unijeli dobre sunčane vibracije dodatno naglašene bojama i materijalima. Priču su zaokružili pažljivim izborom namještaja od prirodnih materijala. Posebno mjesto zauzima šahovski stol pored kamina gdje vlasnik kuće provodi puno vremena. Ovo šestinsko utočište osvaja udobnošću i elegancijom.

Kako izgleda ovaj dom iz bajke, saznaj na YouTube kanalu 24sata. Serijal 'Dom iz bajke' i svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU, pratite na našem YouTube kanalu, našim Facebook, TikTok i Instagram profilima, Videoteci 24sata te na 24sata.hr.

Life&style Novi Dom iz bajke! Ušli smo u zagrebački stan dizajnera Davora Brukete i producentice Tine Fraz

Posjeti Miss7.24sata.hr