Ljetni aperitiv kao profinjeni kolač: Voćne Hugo šnite s bazgom i limetom
- Proljeće nam je stiglo, a jako se veselimo ljetu, odlasku na more i uživanju na plaži uz čašicu finog pića
- Inspirirani popularnim ljetnim pićem, Hugo koktelom, ali potpuno bez alkohola, donosimo recept za Hugo šnite
- Ne samo da ih je super jednostavno napraviti, nego su i prekrasnog slatko-kiselog ljetnog okusa, zahvaljujući puno soka i kore od limete
Ako želiš toplije mjesece dočekati s ukusnim komadom kolača, svakako bi trebala isprobati ovaj recept za Hugo šnite s bazgom i limetom. Ovaj se kolač jednostavno spravlja, a okus mu je božanstveno osvježavajući. Nemaš sirup od bazge u kući? Nema problema, umjesto toga upotrijebi malo više soka od limete i malo više šećera da nadoknadiš slatkoću sirupa koja nedostaje.
Sastojci za Hugo šnite:
Biskvit (za lim 23 x 33 cm):
• 225 g hladnog maslaca
• 100 g šećera
• 250 g brašna
Krema:
• 4 jaja
• 50 ml sirupa od bazge
• 100 ml soka od limete
• kora od 2 organske limete
• 200 g šećera
• 30 g brašna
Hugo šnite: priprema
1. Brzo zamijesi usitnjeni hladan maslac s brašnom i šećerom te oblikuj prhko tijesto. Oblikuj tijesto u kuglu, zamotaj u prozirnu foliju i stavi u hladnjak na 30 minuta.
2. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva Celzija gornje/donje topline. Obloži lim (23 x 33 cm) ili kalup za pečenje (promjer 30 cm) papirom za pečenje.
3. Pomiješaj šećer, brašno, sirup od bazge, jaja, koru od limete i sok od limete (miješaj dok se šećer ne otopi). Nadjev ostavi sa strane 10-15 minuta.
4. U međuvremenu izvadi tijesto iz hladnjaka, razvaljaj ga i stavi na dno lima. Oblikuj blagi rub sa strane. Zatim smjesu limete izlij na tijesto i sve zajedno stavi peći oko 25 minuta.
5. Ostavi da se kolač potpuno ohladi, izvadi ga iz lima i nareži na šnite. Za posluživanje pospi šećerom u prahu ili ukrasi kriškama limete.