Lagano voćno osvježenje: kocke od jogurta i bobičastog voća s limunom
- Ove ukusne i voćne šnite od bobica spravit ćeš brzo i jednostavno, a oduševit ćeš svakog gosta
- Kombinacija voćnog i slatkog okusa čini ovaj kolač savršenim ljetnim receptom
- Donosimo ti recept za slasticu koji ćeš sigurno spremiti u knjižicu omiljenih kolača
Ove ukusne šnite sastoje se od biskvita, prozračne kreme i voćnog topinga od bobica. Osim toga, kod svakog zalogaja osjeti se lagana nota limuna. Ima li što bolje za ljeto? Isprobaj ovaj jednostavan i brzi recept…
Sastojci
Za tijesto:
• 80 g jogurta od vanilije ili bobičastog voća (alternativno može i običan jogurt)
• 100 g maslaca (omekšalog)
• 1 pakiranje vanilin šećera
• 50 g šećera u prahu
• 10 g jestivog škroba
• ½ žličice praška za pecivo
• 1 prstohvat soli
• oko 180 g brašna
Za kremu:
• 100 g bobičastog voća (jedna sorta ili miješane)
• 380 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
• 20 g jestivog škroba
• 3 jaja
• 80 ml soka od limuna (svježe iscijeđenog)
• malo naribane kore od limuna
Inače: i zamrznute bobice mogu se koristiti za ovaj recept. Jednostavno ih prije korištenja odmrzni.
Priprema
1. Pomiješaj jogurt, šećer u prahu, maslac, sol i vanilin šećer. Zatim dodaj škrob, brašno i prašak za pecivo te miješaj dok ne nastane fino tijesto.
2. Zamijesi tijesto te stavi u kalup obložen papirom za pečenje- Pri tome tijesto pritisni u uglove kako bi se ispunio cijeli kalup. Peci u pećnici na 150 stupnjeva 15-20 minuta. Zatim ostavi da se ohladi.
3. Za kremu pomiješaj jaja, naribanu koru od limuna i kondenzirano mlijeko. Dodaj škrob i sok od limuna te miješaj dok ne nastane gusta smjesa.
4. Stavi kremu na ohlađeni biskvit u limu za pečenje te po njoj raspodijeli bobice. Ako koristiš odmrznute bobice, prije stavljanja ih kratko uvaljaj u jestivi škrob.
5. Peci kolač u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25-30 minuta te potom ostavi da se ohladi. Vrijeme pečenja varira od pećnice do pećnice! Kolač je gotov kad više nije mekan u sredini. Napravi test sa čačkalicom.