Kuhinje s pet zvjezdica: Ovih 5 stvari su zajedničke svim luksuznim kuhinjama

Instagram @kitchendesign
Vidi originalni članak
  • Kuhinja je središnji dio svakog doma i mjesta gdje znamo provesti najviše vremena jedući, zabavljajući se i, naravno, kuhajući
  • Imajući to na umu, logično je kako bi kuhinja trebala biti topao i privlačan prostor, kao i da ispunjava sve prave okvire kada je u pitanju stil, sofisticiranost i funkcionalnost
  • Stoga ćemo ti otkriti kojih 5 značajki su zajedničke svakoj luksuznoj kuhinji
  • Pročitaj više: Ovo su dva nova trenda u uređenju kuhinja koja se najviše pretražuju, a potpuno su različita

Kada kreiraš luksuznu kuhinju, elegancija, završna obrada, vrhunski uređaji, kao i funkcionalnost, najvažniji su. Ako tvoja sadašnja kuhinja zaostaje u nekoliko ovih točaka, možda je vrijeme za preuređenje. Naime, preuređenje može donijeti niz prednosti, uključujući funkcionalno skladištenje, kao i smanjenje vremena čišćenja na pola te može donijeti udobnost i ljepotu u tvoj dom.

Premda se ne može poreći da je funkcionalnost ključna kada se radi o dizajnu bilo kojeg novog kuhinjskog prostora, postizanje prave estetike ključno je ako želiš stvoriti raskošan ugođaj. Kombiniranje to dvoje je nezgodno, ali je moguće, a kada tražiš inspiraciju na Internetu, vjerojatno ćeš primijetiti da postoji nekoliko stvari koje su zajedničke svim luksuznim kuhinjama.

Kuhinjski otok

Najelegantnije kuhinje dovoljno su prostrane da sadrže raspored koji nudi izvrsnu funkcionalnost, ali su i savršeno postavljene za obiteljske i društvene situacije, a kuhinjski otok stvorit će središnju žarišnu točku koja pruža vizualnu simetriju i omogućuje brzo i jednostavno kretanje između radnih površina tijekom kuhanja.

Life&style Ovo su najvažnija pravila za uređenje spavaće sobe dostojne naslovnice magazina o interijerima

I ne samo to, nego je i mjesto okupljanja obitelji i prijatelja na kojem se mogu zadržati uz doručak ili šalicu čaja i razgovor, a pokazat će prostranost u punom sjaju, a istovremeno će ti pružiti dodatni prostor za pohranu. Dakle, bez obzira posjeduješ li monumentalno imanje ili živiš u zgradi u gradu, odlučiš li ugraditi kuhinjski otok, vjerojatno se nikada više nećeš osvrnuti unatrag.

Svjetlucavo čist kuhinjski sudoper

Svaka kuhinja treba sudoper u funkcionalne i praktične svrhe, a kada je riječ o stvaranju osjećaja luksuza, što veći, to bolji. Kada preuređuješ svoju kuhinju, razmisli o tome koliko često koristiš postojeći sudoper i koja bi vrsta materijala najbolje izgledala s cjelokupnim dizajnom kuhinje koji imaš na umu. Nehrđajući čelik, porculan i lijevano željezo popularni su odabiri i nude niz prednosti, ali najvažnije je da bude čist, ulašten i bez prljavog posuđa! Ništa nema moć da umanji ugođaj raskoši kuhinje poput ostataka tanjura od sinoćnje večere, a ostaci hrane u rupi za odvod užasni su. 

Vrhunski materijali i visokokvalitetna završna obrada

Kada tražiš savršene kuhinjske elemente, važno je uzeti u obzir ne samo njihov izgled, nego i kvalitetu materijala i završnih obrada koje sadrže. Stvaranje luksuznog dojma ne oslanja se samo na vizualni dojam, a odabiri poput glatkih mramornih površina izvrsni su na dodir, što dodatno pridonosi iskustvu. Zatim, tu je izvedba koju treba uzeti u obzir, sa snagom, izdržljivošću i lakoćom čišćenja, a sve su to ključne točke koje treba procijeniti prije nego što izvadiš kreditnu karticu. Možda je primamljivo potrošiti novac na predivnu kuhinju koja oduzima dah, ali ako je ne možeš koristiti kako treba, možda ćeš kasnije požaliti. Stoga odaberi značajke koje će podržati tvoj životni stil, a zatim pogledaj sitnije detalje - kombinirajući to dvoje, nećeš pogriješiti.

Vrhunski kuhinjski aparati

Dizajn tvoje kuhinje će naravno postaviti temelje za onu vrstu raskoši koju želiš postići, ali dodatak nekih izvanrednih luksuznih uređaja podići će ulog u nove visine. Golemi hladnjak u američkom stilu, zajedno s dozatorom za led i hladnjakom za vino, ili najnoviji multipraktik inspiriran vintageom koji će zauzeti počasno mjesto na tvojoj radnoj ploči, dodat će trenutačnu dozu sofisticiranosti i dekadencije, a značajke pametnog doma koje kontroliraju osvjetljenje i grijanje na dodir tipke pametnog telefona učinit će da se osjećaš kraljevski u vlastitom domu.

Pravo osvjetljenje

Područja za kuhanje i pripremu hrane u tvojoj kuhinji trebaju biti dobro osvijetljena kako bi se osigurala optimalna sigurnost, a viseća svjetla, lusteri ili ugradbena svjetla obješena iznad kuhinjskog otoka izvrsne su ideje za postavljanje pravih područja pod svjetla reflektora. Središnji dio će osigurati svjetlo za cijeli prostor i može stvoriti ambijentalni ugođaj tijekom večeri koji je savršen za romantične večere.

Life&style 'Lovci na nekretnine' braća Scott savjetuju: Evo kako postaviti savršenu rasvjetu u svoj dom

Ne zaboravi dodati rasvjetu i ispod svojih ormarića - mogu se ugraditi svjetla s LED trakama, koja pružaju nježno osvjetljenje bez potrebe za uključivanjem jakih žarulja iznad glave kada želiš zadržati blagi sjaj. U konačnici, to će ti također uštedjeti novac na računima za struju, ali bez obzira na to za koje se elemente odlučiš, pobrini se da ih profesionalno ugradi električar.

Posjeti Miss7.24sata.hr