Krumpir iz pećnice bit će još bolji s ovim majstorskim trikovima Jamiea Olivera

Shutterstock/instagram
Vidi originalni članak
  • Zvjezdani kuhar stalno nas nanovo inspirira
  • Godinama nas oduševljava raznim maštovitim receptima
  • Jedna stvar koja nas osobito oduševljava: njegov trik za ukusne krumpire iz pećnice  

Sasvim svejedno jesu li za ručak ili večeru: krumpir iz pećnice nam  jednostavno uvijek paše. I to ne isključivo zbog okusa, nego i zato jer se spravi u tren oka. Međutim, ako stalno jedeš krumpir sa svježim sirom kao toppingom, onda ti to može dosaditi. Kako se to ne bi dogodilo te kako bismo još više kulinarski profitirali od krumpira, Jamie Oliver otkrio nam je jednostavan trik: punjeni pečeni krumpir. 

Kako se spravlja punjeni pečeni krumpir 

Praktično kod punjenog pečenog krumpira je da se kao baza za jelo koristi srednje veliki krumpir iz pećnice, a kod ostalih sastojaka smo potpuno slobodni. Možda ti inspiraciju za neki ukusan recept da neki od ova četiri recepta à la Jamie Oliver. 

Life&style S ovim tajnim trikom kojeg su izmislili studenti dobit ćeš pri pečenju zaista savršeno hrskav krumpir

1. varijanta: Tuna Mayo Twist 

Za ovu varijantu trebaš za punjenje salatu od tunjevine, nekoliko mini rajčica, mladi luk te još malo rikule za svježinu. Sve sastojke pomiješaj u posudi te raspodijeli u zarezane krumpire. 

2. varijanta: zapečeni grah s cheddar sirom 

Za topping najprije usitni jedan češanj češnjaka te čili papričicu. Potom zajedno s limenkom canellini graha, rajčicom, poprikom i malo Worchestershire umaka stavi u lonac. Promiješaj te kuhaj dok se smjesa ne zgusne. Potom stavi preko zarezanih krumpira te pospi s puno cheddar sira. 

Life&style Pečeni krumpir, pire, čips... 5 načina da pripremiš krumpir tako da ima manje kalorija

3. varijanta: Rainbow Slaw  

Za Rainbow Slow kao topping najprije napravi u posudi šarenu mješavinu od crvenog kupusa, mrkve, jabuke, crvenog luka i kiselog krastavca. Potom dodaj malo tekućine od kiselih krastavaca i maslinovo ulje te začini sa začinskim biljem po želji. Sve stavi preko krumpira te pospi feta sirom. Prženi lješnjak pobrinut će se za potrebnu hrskavost.

4. varijanta: karamelizirani crveni luk sa slaninom 

Za četvrtu varijantu treba jednostavno narezati malo dimljene slanine te popržiti zajedno s tanko narezanim crvenim lukom i šakom svježih grančica timijana. Umiješaj mladi špinat te nadjev stavi na krumpir zajedno malo jogurta. 

Posjeti Miss7.24sata.hr