Kremasti cheesecake u čaši predobro izgleda i osvježava u trenu, a spreman je za samo 10 minuta
Iako sam pobornik sladoleda i samo sladoleda tijekom ljeta, onaj domaćinski dio mene ne može zanemariti činjenicu da su pred nama godišnji odmori, ljudi putuju, ali isto tako i ugošćuju prijatelje i rodbinu.
E pa ovo je recept za sve koji su odlučili biti pravi domaćini, a ne žele i to malo slobodnoga vremena provesti u kuhinji ili pak za sve koji su se zasitili sladoleda (je li to uopće moguće?). Cheesecake u čaši gotov za 10 minuta, jako kremast, osvježavajuć i što je najvažnije ne grijemo kuću.
Sastojci:
- Keksi
- Med
- Vrhnje za Šlag
- Kremasti sir
- Šećer u prahu
- Vanilija
- Svježe voće (borovnice, maline, kupine jagode)
Podloga za 6 čaša:
- 200 gr integralnih keksi
- 2 velike žlice meda
Postupak:
- Kekse usitnite u blenderu te dodajte med kako bi ih malo povezali te smjesom punite čaše.
(Savjet ako nemate blender kekse možete staviti i u plastičnu vrećicu za zamrzavanje između dvije krpe te ih s valjkom zdrobiti)
Krema:
- 2,5 dcl vrhnja za šlag
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 žličica arome vanilije
- 200 grama krem sira( Philadelphia)
Postupak:
- Razmutite vrhnje za šlag i u njega ručno dodajte također razmućeni sir u koji ste dodali šećer i vaniliju te po želi par kapi limuna. Kremu dodajte u čašu.
Preljev od voća:
- 125 grama svježeg bobičastog voća (ja sam koristila kupine)
Postupak:
- Voće vilicom ili štapnim mikserom usitnite, ako je kiselo dodajte malo šećera po želji (kako je sezona svježeg voća preljev ne kuham, no ako se radi o zamrznutom kupovnom preporučujem da ga zasladite, prokuhate te istim postupkom dovršite)
- Kroz sito procijedite kako bi uklonili koštice i prelijte po kremi.