Krema od sira, sočni biskvit i voće: Ovaj osvježavajući voćni cheesecake priprema se bez pečenja
- Što se bliži ljeto to se sve više veselimo jednostavnim, osvježavajućim slatkim okusima koji nas opuštaju i oduševljavaju
- Zato pozdravljamo recept za ovu voćnu tortu od sira rajskog okusa...
- A dolaskom proljeća i približavanjem ljeta stiže nam sve više sezonskog voća, zato ubaci bilo koje voće koje ti se sviđa, ne mora to biti nužno ono iz recepta...
- Pročitaj više: Neodoljiva slatka senzacija: Portugalska torta od badema savršeno se slaže s proljećem
Ova voćna torta s kremom od sira i hrskavim biskvitom od keksa savršena je alternativa za sve koji ili nemaju vremena ili sklonosti za pečenje kolača, ali svejedno svojim ukućanima ili gostima žele poslužiti slatki kulinarski užitak. I najbolje od svega: ne moraš je ni stavljati u pećnicu!
Sastojci:
- 200 g keksa (npr. Leibniz ili Petit Beurre keksi)
- 100 g maslaca
- 100 g mascarpone sira
- 250 g malomasnog svježeg sira
- 50 g šećera u prahu
- 250 ml slatkog vrhnja
- 1 pakiranje učvršćivača za šlag
- 100 g malina
- 50 g borovnica
- 2 žličice soka od limuna
Pribor:
- okvir za tortu promjera 20 cm (alternativno veća)
- ručni mikser
- valjak za tijesto
Priprema
- Stavi kekse u vrećicu za zamrzavanje i usitni ih s pomoću valjka za tijesto što je sitnije moguće.
- Zatim polako rastopi100 g maslaca u loncu, umiješaj mrvice keksa i sve zajedno dobro miješaj dok se ne stvori ravnomjerna smjesa.
- Stavi smjesu maslaca i keksa u kalup, čvrsto pritisni na dno i stavi je u hladnjak da se stvrdne.
- Zatim stuci vrhnje s učvršćivačem za šlag u čvrstu smjesu.
- Potom pomiješaj sir sa 2 žličice soka od limuna, dodaj mascarpone i šećer u prahu, a zatim umiješaj tučenu kremu.
- Izvadi biskvit iz hladnjaka i po njemu raspodijeli pola kreme.
- Stavi maline u preostalu kremu (one također mogu biti zamrznute, ali prethodno moraju biti odmrznute) i s pomoću miksera sve pažljivo pomiješaj na niskoj brzini.
- Zatim stavi kremu od malina na sloj sira u kalup te lijepo zagladi.
- Stavi tortu u hladnjak i ostavi tamo najmanje dva sata.
- Prije posluživanja možeš dodati nekoliko bobica na tortu kao ukras.
Savjet: krema od sira i malina također je prikladna za zamrzavanje i može se poslužiti kao sladoled ili kao osvježavajući desert.