Krema od sira, sočni biskvit i voće: Ovaj osvježavajući voćni cheesecake priprema se bez pečenja

Instagram @busybaker
Vidi originalni članak
  • Što se bliži ljeto to se sve više veselimo jednostavnim, osvježavajućim slatkim okusima koji nas opuštaju i oduševljavaju
  • Zato pozdravljamo recept za ovu voćnu tortu od sira rajskog okusa...
  • A dolaskom proljeća i približavanjem ljeta stiže nam sve više sezonskog voća, zato ubaci bilo koje voće koje ti se sviđa, ne mora to biti nužno ono iz recepta...
  • Pročitaj više: Neodoljiva slatka senzacija: Portugalska torta od badema savršeno se slaže s proljećem

Ova voćna torta s kremom od sira i hrskavim biskvitom od keksa savršena je alternativa za sve koji ili nemaju vremena ili sklonosti za pečenje kolača, ali svejedno svojim ukućanima ili gostima žele poslužiti slatki kulinarski užitak. I najbolje od svega: ne moraš je ni stavljati u pećnicu!

Life&style Slatka fantazija: Ova brza torta od jagoda i mascarponea pravo je sezonsko voćno savršenstvo

Sastojci:

  • 200 g keksa (npr. Leibniz ili Petit Beurre keksi)
  • 100 g maslaca
  • 100 g mascarpone sira
  • 250 g malomasnog svježeg sira 
  • 50 g šećera u prahu
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 1 pakiranje učvršćivača za šlag
  • 100 g malina
  • 50 g borovnica
  • 2 žličice soka od limuna

Pribor:

  • okvir za tortu promjera 20 cm (alternativno veća)
  • ručni mikser
  • valjak za tijesto 

Priprema

  1. Stavi kekse u vrećicu za zamrzavanje i usitni ih s pomoću valjka za tijesto što je sitnije moguće.
  2. Zatim polako rastopi100 g maslaca u loncu, umiješaj mrvice keksa i sve zajedno dobro miješaj dok se ne stvori ravnomjerna smjesa.
  3. Stavi smjesu maslaca i keksa u kalup, čvrsto pritisni na dno i stavi je u hladnjak da se stvrdne.
  4. Zatim stuci vrhnje s učvršćivačem za šlag u čvrstu smjesu. 
  5. Potom pomiješaj sir sa 2 žličice soka od limuna, dodaj mascarpone i šećer u prahu, a zatim umiješaj tučenu kremu. 
  6. Izvadi biskvit iz hladnjaka i po njemu raspodijeli pola kreme.
  7. Stavi maline u preostalu kremu (one također mogu biti zamrznute, ali prethodno moraju biti odmrznute) i s pomoću miksera sve pažljivo pomiješaj na niskoj brzini.
  8. Zatim stavi kremu od malina na sloj sira u kalup te lijepo zagladi.
  9. Stavi tortu u hladnjak i ostavi tamo najmanje dva sata.
  10. Prije posluživanja možeš dodati nekoliko bobica na tortu kao ukras.

Savjet: krema od sira i malina također je prikladna za zamrzavanje i može se poslužiti kao sladoled ili kao osvježavajući desert.

Life&style Domaći Toblerone gotov je za pola sata: Neodoljivi čokoladni trokutići koji pružaju instant zadovoljstvo

Posjeti Miss7.24sata.hr