Koristimo li pogrešno posudice za sol i papar? Ovako ćeš puno lakše istresti začin
- Ako se koriste posude za sol i papar, takozvani posipači, obično se snažno protresu iznad jela
- Međutim, to nije najspretnija i najlakša varijanta začinjavanja jela u tanjuru
- Prouči ovu tehniku - zaista je otkriće. I puno lakše
Sol i papar su obavezan dio, osnovnei sastojci koji se nalaze u svakoj kuhinji. Redovito su potrebni pri kuhanju i većina jela se može oplemeniti s njima, a onima kojima nedostaje tih začina dodatno ćemo posoliti i popapriti u tanjuru. Međutim, začinjavanje brzo postaje izazov kada samo male količine soli i papra iscure iz staklenih posipača. Kako bi se postigao željeno začinjavanje, obično se snažno protrese i tapka. Naravno, u ovom pristupu nema ništa loše, ali postoji lakši način…
Kružnim pokretima trljaj posipač za sol i papar
Umjesto da posipač za sol ili papar okreneš naopako iznad tanjura i protreseš ga na uobičajeni način, učinkovitija metoda je da bočicu okreneš naopako, a zatim kružnim pokretima, dno o dno, trljaš o nju drugu bočicu. Zbog ovih kretnji i vibracija sol i papar izlaze puno ravnomjernije i bolje nego kod klasične tehnike. Probaj! Još ti nije jasno kako to izvesti? Pogledaj video...
Savjet: osobito dobro djeluje ako imaš posipač za sol i papar s udubljenim dnom. Međutim, ova metoda začinjavanja također je moguća i s glatkom donjom stranom.