Koju bi princeza Diana više voljela, Kate ili Meghan? Bliski suradnici lady Di govore što bi ona mislila o svojim snahama

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Unatoč tragičnoj smrti, lik i djelo neprežaljene princeze Diane ne prestaju izazivati interes svjetske javnosti
  • Daily Mail je proveo niz razgovora s njezinim bliskim prijateljima i suradnicima
  • Među mnogobrojnim temama iznijeli su i svoja razmatranja o tome kako bi izgledao odnos Diane i njezinih snaha Kate i Meghan

Premda je od njezine tragične smrti prošla 21. godina, lik i djelo princeze Diane ne prestaju izazivati pažnju svjetske javnosti. Interes za njezinom pojavnom ne jenjava pa su tako britanske dnevne novine Daily Mail, u sklopu 58. obljetnice Dianinog rođenja priredile serijal posvećen neprežaljenoj princezi u sklopu kojeg su razgovarali s njezinim najbližim suradnicima i prijateljima. Među mnogobrojnim temama dotakli su se i one o mogućem odnosu velške princeze prema svojim snahama Kate i Meghan. Naime, godinama su u javnosti kružile glasine da je princeza žarko željela dobiti kćer, no želja joj se, nažalost, nije ostvarila. Ipak, u njezinu obitelj su stigle dvije djevojke koje su zarobile srca njezinih sinova. Mnogi su se pitali kakva bi bila reakcija Lady Di na odabranice njezinih sinova i kako bi izgledao odnos snaha i svekrve s kraljevskih dvora. Na ova pitanja odgovore su dali Dianini bivši tajnici i osobni trener te autorica jedne od brojnih knjiga posvećene životu omiljene Engleske ruže.

FOREO Zahvaljujući ovom uređaju za čišćenje lica moja koža nikad nije bila ljepša

Dickie Arbiter (bivši tajnik za medije)

Bivši tajnik za medije Charlesa i Diane imao je mnogo toga za kazati o ovoj temi pa je tako otkrio iduće: "Diana bi bila izvrsna svekrva. Mislim da bi se Kate i Diana dobro slagale. Kate bi pronašla sjajnu srodnu dušu u Diani" Uvjeren je kako bi Diana imala mnoštvo korisnih savjeta za Kate za koju smatra kako je izvrsno prihvatila svoju novu ulogu. Diana ne bi pretjerivala u tom odnosu već bi rado pomogla vojvotkinji ukoliko bi ju ova to zamolila. Što se tiče druge snahe, Arbiter je istaknuo: "Diana bi se slagala i s Meghan.Ona dolazi iz jednog drugog svijeta, već je bila u braku i radila je posao koji je prilično nestalan pa bi je Diana opustila i rekla joj da ne pridaje pažnju medijskoj pozornosti. Mislim da se Diana ne bi miješala u probleme koje je imala Meghan s ocem. Vidjela bi to kao nešto što treba ostati između oca i kćeri."

Smatra kako bi Diana mogla pomoći Meghan, ne toliko u borbi protiv negativnih napisa u medijima, već u tome što je zaista važno. "Mislim da je ženi lakše razgovarati s drugom ženom. Meghan vjerojatno razgovara sa svojom majkom, ali Diana bi bila prijateljsko lice s ove strane Atlantika" - dodao je bivši tajnik. Smatra kako Meghan nije trebala organizirati darivanje za dijete u New Yorku i tamo letjeti privatnim zrakoplovom već se priključiti ostalim putnicima na redovitoj liniji. Također, drži kako bi Diana supruzi svoga mlađeg sina rado udijelila pokoji savjet o humanitarnom radu i usmjerila je na rješavanje pitanja unutar granica Velike Britanije koja bi po njemu trebala biti prioritet.

 

MODNA IKONA Kako je princeza Diana ostala modna inspiracija

Ken Wharfe (bivši tjelohranitelj)

"Diana bi voljela da se njezin sin oženio Amerikankom iz mješovite obitelji. Vidim Dianu kako podiže dva prsta u znak pobjede i govori Ovo je fantastično, ovo je budućnost ove obitelji, tako mora biti." - istaknuo je dugogodišnji princezin tjelohranitelj. Wharfe smatra kako je Meghan izvrsna glumica koja ima bogato scensko iskustvo koje joj daje veliku prednost u javnom nastupu. "Sjećam se njezina prvog javnog angažmana s Harryjem u Nottinghamu te kasnijeg gostovanja na radio postaji u Brixtonu. Bila je tako briljantna i iskreno razgovarala s novinarima i okupljenim mnoštvom" - napomenuo je dodavši: "Diana bi to voljela. Ne vidim da bi bila ljubomorna na nju. Diana je trebala neko vrijeme kako bi postigla tako visoku razinu izvedbe, ali da je sve došlo kao rezultat napornog rada."

Ingrid Seward (spisateljica i glavna urednica časopisa Majesty)

Britanska urednica je sigurna kako bi se Diani svidjele Kate i Meghan, ali nije sigurna kako su obje pravi izbor."Iako se to tako ne čini, Diana je zapravo bila pričan snob. Bila je vrlo ponosna na svoje naslijeđe Spencera, i premda je bila sjajna s ljudima iz puka, možda nije željela za svog sina nekoga tko je prije bio u braku" - istaknula je. Dodala je da joj se ne bi svidjela kontrola koju Meghan ima nad Harryjem pa misli da bi snaha i svekrva možda imale određene poteškoće u svom odnosu. Također, vjeruje kako bi princeza bila  fascinirana dinamikom između Thomasa Marklea i njegove kćeri te da bi željela znati sve pojedinosti njihovog odnosa i zašto je pošlo po zlu. "Možda se Harry ne bi oženio s Meghan da je njegova majka još bila živa te bi mu život bio sasvim drugačiji. Ali ona bi htjela da oba njezina sina budu sretna za koga god se oženili." - dodala je za kraj Seward.

Iskrena ispovijest Tuga u obitelji Kate Middleton o kojoj se dosad nije progovaralo

Patrick Jephson (Bivši privatni tajnik)

Bivši princezin tajnik je uvjeren u to kako bi ona bila izvrsna mentorica svojim dvjema snahama te bi sve njezino djelovanje bilo bi usmjereno na dobrobit njezine djece i unuka. "Razlika između Kate i Diane je u tome što je Diana uvijek bila sljedeća kraljica, bila je iduća na redu. William i Kate to očito nisu što čini veliku razliku ne samo njihovom ustavnom značenju nego i javnom mnijenju" - istaknuo je te dodao, "Svi naglasci koji su bili na Charlesu otkako je Elizabeta postala kraljica, primijenili bi se na njega i Dianu, a ništa od toga nije na Catherine. Razmislite koliko bi to sve bilo jače da je William bio sljedeći na redu. Pomislite na usporedbu Charlesa i njegova mlađeg brata Andrewa te njihovo odrastanje."Također, kao važnu razliku napominje da je Diana, premda bila "princeza naroda", zapravo pronikla iz aristokratske obitelji dok će Kate uvijek ostati "princeza iz naroda".

 

Posjeti Miss7.24sata.hr