'Klub zadovoljnih žena: Sljedeće poglavlje': Evo što nudi superzabavan nastavak popularne romantične komedije

Focus Features Klub zadovoljnih žena: Novo poglavlje
Vidi originalni članak
  • Hollywood treba više filmova o ženskom prijateljstvu, a i treba mu više filmova koji u prvi plan stavljaju starije žene
  • Upravo to nudi nam nastavak hit komedije iz 2018., 'Klub zadovoljnih žena', koji spaja četiri zvijezde, Diane Keaton, Jane Fondu, Candice Bergen i Mary Steenburgen na djevojačkom putovanju u Italiju
  • Veselimo se novim pustolovinama slavne glumačke četvorke, a slogan filma 'Pomalo skandalozno, potpuno fantastično', obećava puno zabave

Film 'Klub zadovoljnih žena: Sljedeće poglavlje' je nova zabavna romantična komedija s četiri velike filmske zvijezde u glavnim ulogama. Zavrzlame zapleta, brojne šale i mediteranski sjaj komedije smještene u Italiji, kao i blistavi glumački kvartet u središtu, najava su filma koji bi mogao biti idealan za razbibrigu za nadolazeći Majčin dan 14. svibnja. 

Film je nastavak velikog hita iz 2018. godine u kojem su također glumile Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen i Mary Steenburgen. Također je isti redatelj, Bill Holderman, koji je također ponovno radio na scenariju koji je napisao s Erin Simms.

Radnja se odvija u Italiji

Dok se svijet ponovno otvara nakon pandemije, četiri žene odluče provesti dugo odloženi plan za odmor u Italiji, plan koji se pretvara u djevojačku proslavu za Vivian (Fonda), koja nikoga nije više iznenadila od same sebe kada se zaručila za Arthura (Dona Johnsona), 'starog' dečka kojeg je ponovno otkrila u prethodnom dijelu. Moćni hotelijer nesklon obvezama uživa s njom u penthouseu u New Yorku, dok udovica Diane (Keaton) živi svoj san u Novom Meksiku s pilotom Mitchellom (Andy Garcia). 

Sharon, razvedena savezna sutkinja koju glumi Bergen, otišla je u mirovinu, ali još uvijek s guštom flertuje s muškarcima. Chefica Carol (Steenburgen) je u dugogodišnjem braku, ali nakon što je zatvorila svoj restoran u Los Angelesu tijekom karantene zbog pandemije COVID-a, počela je svirati harmoniku i njen 'novi' talent je prilično cool. Nije tako cool njena upotreba špijunskog softvera za praćenje prehrambenih navika muža Brucea (Craig T. Nelson), koji se oporavlja od srčanog udara… 

Life&style Ovako će izgledati Scorseseov grandiozni filmski projekt s Leonardom DiCapriom i Robertom De Nirom

Zabavne ljubavne avanture

Četiri dugogodišnje prijateljice, u svojim 70-ima i 80-ima, kreću u talijansku avanturu. One svoju pokretnu gozbu udobnosti i luksuza te beskrajnih čaša vina s dugim drškama vode u Rim i Toskanu, uz improvizirano skretanje do Venecije. Tu su znamenitosti i selfieji, gelato i prosecco... Iznenadna sreća dolazi u obliku iskri između Sharon i Ousmanea (Hugh Quarshie), umirovljenog profesora filozofije zaljubljenog u život, a Carol ponovno rasplamsava 'kulinarski plamen' s Giannijem (Vincent Riotta), kolegom kuharom kojeg je nekoć voljela.

Naglašavajući da se 'Klub zadovoljnih žena' više bavi izvođenjem nego likovima, Holderman prekida putopis zbog sveobuhvatne sekvence ljubavnog praznika u raskošnom svadbenom salonu, gdje se buduća mladenka i njezine tri najbolje prijateljice mogu razmetati svojom veličanstvenošću u modnoj reviji haljina. Kostimi Stefana De Nardisa obasipaju glumice s ljubavlju - osobito u slučaju Keaton, odajući počast njezinom prepoznatljivom i  jedinstvenom modnom stilu.

Da, Hollywood treba više filmova o ženskom prijateljstvu, a i treba mu više filmova koji u prvi plan stavljaju starije žene. Gledajući ovaj film lako je diviti se sjajnim glumicama i njihovim izvedbama: Keatonovoj spretno-nespretnoj otvorenosti, Fondinoj neizrecivoj eleganciji i snazi, neusporedivom tajmingu i oštroj duhovitost Bergen te gracioznoj poletnosti Steenburgen. 

Film će se početi prikazivati u kinima 12. svibnja. 

Life&style Ovo je 13 najboljih true crime dokumentaraca ove godine, neki su već izašli, a neke željno iščekujemo

Posjeti Miss7.24sata.hr